1/12/2019 6:57
Online Counter

ИНТЕРВЈУ — Иван Ивановић, предсједник Српског народног покрета НАШИ

Ивановић: Ексклузивно најављујем да ускоро СНП "Наши" добија нову форму свог постојања и деловања!

Српско уједињење: Реците нам нешто о политичким плановима СНП ''Наши''?

Иван Ивановић: СНП "Наши" су једна од најстаријих родољубивих организација у Србији која за непуних месец дана бележи четрнаест година свог постојања. Иза нас су бројне активности и догађаји који су обележили политичка дешавања у Србији. Почевши од чувеног спречавања емисије "Пешчаник" која је била перјаница либералне и антисрпске идеологије, па све до наше борбе против уласка Србије у ЕУ, борбе против ЛГБТ пропаганде (наш покрет је први у Србији који је тражио доношење закона о забрани организовања геј парада као што је урађено у Руској Федерацији) , први смо у Србији који су изашли са јасним програмом да Србија треба да постане члан Евроазијске уније, а не Европске уније, имали смо бројне акције против издаје Косова и Метохије, иза нас је на десетине уличних акција, протеста, митинга, излазили смо на локалне и републичке изборе, направили смо и чувени списак Србомрзаца који и дан данас изазива огромну пажњу у јавности. Напомињем да смо организација и која је била безброј пута прогоњена и од режима Бориса Тадића, али и још више од режима Александра Вучића, који су нас хапсили, монтирали лажна суђења, али ми смо ипак опстали и остали оно што смо били од самог почетка.

СНП "Наши" су у сваком смислу за све године свог постојања били политичка авангарда који су били носиоци идеја за које су се многи касније лепили. Тако ће бити и у будућности. Ексклузивно најављујем да ускоро СНП "Наши" добија нову форму свог постојања и деловања, а то ће јавности ускоро бити и објављено  До тада шта ће се тачно догодити држаћемо под велом тајне.

Српско уједињење: Која је политичка партија, било из власти или опозиције, идеолошки најближа покрету СНП ''Наши''?

Иван Ивановић: Што се тиче власти ту нема апсолутно нико ни сличан ономе што заступају СНП "Наши", а што се тиче опозиције хајде да кажемо да у неким идејама и ставовима имамо сличности са Дверима.

Српско уједињење: Зашто сте ушли у сукоб са лидером Српске радикалне странке Војиславом Шешељем?

Иван Ивановић: Војислав Шешељ је од свог повратка из Хашког трибунала постао оно што је био и читавог свог живота. Режимска пудлица, која служи свакој власти за одговарајућу финансијску надокнаду, а која за узврат обавља најпрљавије послове за режим и која не бира средства како ће то урадити. Он је у стању зарад личног интереса да погази све. Од своје речи па до политичких ставова, које додуше никад није имао и које је мењао од момента до момента. Ево управо ових дана Војислав Шешељ је позивао Србе на локалне изборе лажне државе "Косово", такође има и веома агресивну кампању у којој подржава Вучићев предлог за поделу Косова и Метохије.

Српско уједињење: Објавили сте и књигу о Војиславу Шешељу...

Иван Ивановић: Књига о Војиславу Шешељу зове се "Смежурано удбашко мудо Војислав Шешељ" и у овој књизи разоткрили смо везе Војислава Шешеља са тајним службама и како је од почетка своје политичке каријере заступао њихове интересе. Он је зачетник једног наказног облика национализма, који смо ми назвали "удбашки национализам", а који за циљ има да све националисте представи као скупину неписмених крезубих будала који заступају крајње поремећене ставове од којих се сваки нормалан човек згражава. Зато је Војислав Шешељ увек давао крајње сумануте изјаве, упућивао претње, и наравно никада није имао некаву озбиљну политичку функцију, осим што је био омиљени опозиционар сваког режима. То је његов максимални политички домет који му је УДБА доделила.  Књига се продаје одлично и изазвала је велику пажњу, а ускоро планирамо и штампање новог тиража.

Српско уједињење: Који је, по Вама, разлог политичке попустљивости Војислава Шешеља према Александру Вучићу?

Иван Ивановић: Као што сам рекао, не ради се о политичкој  попустљивости, већ о отвореној подршци Александру Вучићу у издаји Косова и Метохије. Војислав Шешељ се бави нападима на опозицију и Вучићеве политичке противнике, док отворено подржава издају Косова. То је човек без икаквих моралних квалитета и на све је спреман зарад личне користи. Његово време је прошло и уместо у српској историји, његово име ће остати једино запамћено на фасцикли његовог удбашког досијеа у некој од фиока у служби државне безбедности.

Српско уједињење: Какав је однос покрета СНП ''Наши'' према Савезу за Србију? Подржавате ли начин на који пружају отпор режиму Александра Вучића?

Иван Ивановић: Савез за Србију није политичка партија већ платформа која окупља око себе све оне који су против Вучића. СНП "Наши" нису део Савеза, али смо као што је познато подржавали све протесте против Вучића и то ће бити наш став и у будућности. Александар Вучић систематски уништава све оно што Србију чини државом, а посебна ставка његове владавине је и организована пљачка државе и народа, која је незабележена у српској историји. Александар Вучић је шеф политичког крила мафије и то је из дана у дан свима све јасније. Нема дана да се Александар и његов брат Андреј не доводе у везу са бројним криминалним активностима, почевши од шверца цигара и дроге, па до прања црног новца преко куповине државних предузећа, намештања тендера, изградње Београда на води...

Српско уједињење: Познати сте као велики критичар Александра Вучића. Да ли постојећа опозиција може да побиједи Српску напредну странку?

Иван Ивановић: Александра Вучића може да победи свако на изборима и он то одлично зна. Зато у Србији не постоје слободни медији на којима се може чути истина о његовој владавини. Зато су и СНП "Наши" подржали бојкот избора све до момента док избори не постану регуларни, а то подразумева најпре слободу медија. Вучић изборе не добија зато што је најбољи, већ зато што користи државне ресусрсе у циљу своје кампање. Он купује гласове, прети људима који раде у државним предузећима да морају гласати за њега, шаље екипе батинаша и мафију да прете грађанима по мањим местима да морају гласати за њега. Све док је таква ситуација избори нису легитимни, а Вучић на њих нека излази слободно колико жели. И Чаушеску је пред револуцију у Румунији имао готово 100 одсто гласова на изборима. Вучић, да је иоле нормалан, запитао би се шта ради и где га то води.

Српско уједињење: Да ли је Косово и даље Србија?

Иван Ивановић: Наравно да је Косово Србија и то се не треба уопште постављати као питање. Да је супротно, запад не би и дан данас вршио овакве притиске на Србију и покушавао да по сваку цену натера владајуће структуре да признају независност Косова. Вучић иде у том правцу да Србија призна независност Косова, али уколико чак и дође до тога, Косово ће и тада бити Србија. Косово нико не може однети одатле где се налази. Свака окупација је тренутна и она ће као и свака проћи, а Косово ће као и увек у нашој историји бити ослобођено. Ми морамо са колена на колено преносити косовски завет и косовску идеологију и то је једини начин како ће Срби сачувати Косово. Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века, то је наш завет и наша идеологија као народа.

Српско уједињење: Ко јесте, а ко није опозиција, од постојећих опозиционих парламентарних странака?

Иван Ивановић: Па опозиција свакако нису Војислав Шешељ, Чедомир Јовановић, Ненад Чанак, а ко је на којој страни се најлакше сазна по томе ко се појављује на телевизијама Пинк, Хепи, Студио Б или у штампаним медијима попут Информера, Дневног Телеграфа, Ало, Курира. У њима праве опозиције нема. Ко излази у њима и ко се појављује у тим медијима, а представља се као опозиционар, знајте да се налази на Вучићевом платном списку и да ради за његове интересе.

Број прегледа:
hit counters free

Новости