10/12/2019 13:36
Online Counter

Лига предвођена Матеом Салвинијем вратиће се на власт у Италији, а када се то деси, преиспитаће одлуку о признавању лажне државе Kосово, каже функционер једне од најјачих италијанских партија и посланик Вито Kоманчини.

- Сигурно је да је Kосово велики проблем, чак за целу Европу. Ту су нарко-трафикинг, трговина људским органима, исламски терористи, повратници с ратишта. Наш став је да на сваки могућ начин пружимо подршку Србији. И, да, одлуку о признавању Kосова свакако ћемо преиспитати - рекао је Kоманчини за "Српски телеграф".

Kоманчини, један од најближих сарадника опозиционог десничара Матеа Салвинија, рекао је и да је сигуран да Србија испуњава све што је потребно за чланство у ЕУ, за коју је рекао да је у кризи и да је дефинитивно потребно да се промени.

Он је оценио да су санкције према Русији погрешно решење, да због њих трпе многе италијанске компаније, и додао да подржава сарадњу Србије с Русијом и да буде мост између ЕУ и Евроазијске уније.

Додао је да има велико поштовање према политици председника Александра Вучића и оценио да су резултати Србије у економији импресивни.

Број прегледа:
hit counters free

Новости