18/3/2020 14:46
Online Counter

Супруг једне од жена обољелих од коронавируса у Црној Гори, Драги Вујачић, обратио се јавности.

Његово обраћање на Фејсбуку преносимо у цјелости:

"Јуче поподне је мојој супрузи урађен тест и синоћ нам је јављено да је позитивна на ЦОВ19 или да, народски речено има Kорона вирус.

Данас ће тестирати нас остале у породици. Од синоћ кад смо добили налаз па до два ујутро и јутрос, непрекидно шаљемо податке епидемиолошком центру. Помало смо и уморни, а и тек се извлачимо из онога што смо мислили да може бити и обичан грип.

За све непознанице питајте мене јер сам згрожен какве све вијести круже мрежама од особа које изгледа боље знају ко сам ја и шта сам радио.

Пар објашњења:

Од 5.марта - 12.марта смо били у Барселони. До нашег одласка није био ни један пријављени случај у Барселони. Стигли смо у ПГ у четвртак око 9 увече. Температуру је моја супруга добила сјутра и од тада смо били у свакодневном контакту са центром за епидемиологију.

Чули смо се буквално сваки дан и поступали по њиховим инструкцијама. Са нама у авиону је било много људи из ЦГ. Чини ми се да је пола авиона из Тиране отишло у Подгорицу. Шта је са њима, не знам.

И не:

нисмо стигли 10. марта као што је јављено на РТВ Цетиње, већ као што рекох 12. Моја супруга није држала никакве пробе хора, ни одраслима ни дјеци и не ради у ЦKБ. Нисмо могли бити на литији јер смо дошли много касније, на прелазу Божај смо били око 8 увече. Моја супруга није била на концерту никаквог Шака Полументе, ја не радим у РТЦГ и самим тим нисам заразио цијелу телевизију, итд…..

Потрудили смо се да дамо контакте особа са којима смо били у додиру, ипак не паничите, процјену о могућој заражености требамо препустити епидемиолозима који знају више о периодима инкубације и почетку заразности особа.

Ево већ толико дана смо у вези са докторкама Цицић, Хајдуковић, Раичевић и доктором Бакићем.

Kолико ми се чини ти људи знају шта раде и врло су пожртвовани.

ПС: Питали су ме многи за искуство прележаног Корона вируса.

Прво - само га је моја супруга сигурно имала - тестирана је, али претпостављамо да смо и ми остали - знаћемо након данашњег теста. Мојој супрузи је трајао 2 дана и поднијела га је као обичан грип.

Дјеци је трајао такође 2 дана, само је најмлађи син боловао 1 дан. Један син га није ни добио. Ја сам имао температуру до 38.5 и трајала је два дана и двије ноћи уз главобољу, мучнину, болове у мишићима и кратак дах. Након друге ноћи све је кренуло на боље. Данас још кашљем и још сам ровит. Ово су наша искуства.

Добили смо доста позива и порука подршке. Захваљујем се свима драгим људима још једном", написао је Вујачић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости