13/8/2020 12:15
Online Counter

Члан предсједништва Нове српске демократије и одборник у Скупштини општине Бар Дејан Ђуровић лажирао је уговор о продаји плаца кога је наводно сачинио са Катарином Главановић. Ово је, свједочећи за портал Српско уједињење, саопштила Слађана Главановић, унука покојне Катарине Главановић. Она је, у исповијести за наш портал, испричала хронологију догађаја, истакавши да Ђуровић, и поред тога што је наводни опозиционар, има пуну подршку државних органа.

''Било ми је потпуно сумњиво када сам видјела уговор о продаји плаца који је наводно сачинила моја баба Kатарина Главановић са купцем. Прије свега зато што сам знала да је моја покојна баба нажалост била неписмена. Зато сам  затражила од Суда на увид уговор о доживотном издржавању који је мајка Дејана Ђуровића, Нада Ђуровић, наводно одрадила, односно потписала, иако се пола године прије наводног потписивања одрекла нужног дијела на Суду. Оно што посебно желим да нагласим јесте да се у уговору налази број картона, а не личне карте, што је такође доказ да моја покојна баба тада није имала личну карту. У уговору је такође наводно стајао потпис моје бабе. Када сам то видјела, ја и мој брат од стрица Владимир Главановић, смо покренули тужбу'', каже Слађана Главановић.

''Увидом у доказе, сазнали смо да адвокат који је радио уговор није имао пуномоћ. Картон из МУП-а је из 1984. године и није имао серијски број, то јест број личне карте и није га потписало овлашћено лице. У картону из 1998. године постоји серијски број и потпис овлашћеног лица, као и бабин отисак прста. На картону је писало ''лице неписмено''. На основу тога картона је издата лична карта на којој се такође види јасна разлика у отисцима'', појашњава она.

''Поред свега што сам саопштила, морам још нешто да нагласим. Пресуда је већ по други пут отишла на Виши суд. Наравно, улагањем наше жалбе јер се судија Валентина Вуковић упорно оглушује о наредбе Вишег суда и јасног указивања те судске инстанце на њене кардиналне грешке у поступку. Почели смо да сумњамо у рад судије Вуковић јер на рочиштима није дозвољавала  да се изнесу наши докази, односно чињенице. Онемогућавала нас је да добијемо ријеч, све је ниподаштавала и негирала што саопштимо. Адвоката Наде Ђуровић и Дејана Ђуровића пустила је да говоре колико хоће и воде главну ријеч, све заједно са њом. Тако да имамо основану сумњу да судија Валентина Вуковић не ради по Уставу и закону и да има договоре са нама супротном страном, Надом и Дејаном Ђуровићем'', каже Главановић и тврди да љути опозиционар Ђуровић има ''заштиту система''.

Слађана Главановић је закључила да је ово само дио документације који свједочи о начину на који се, између осталог, обогатио човјек који је ''лидер'' опозиције у Бару и који би требао, природом дјеловања, да се бори за права угрожених грађана у том граду и Црној Гори. И остатак документације биће, наредних дана, на располагању порталу Српско уједињење и нашим читаоцима.

Ми смо, као потпуно слободан и независтан медиј, отворени да објавимо ставове и оних који су прозвани од грађанке Слађане Главановић, било да су у питању стране у поступку или у овом тексту поменути државни органи. Прије свега зато што су је државни органи, сходно документацији коју нам је доставила, ускратили за елементарна људска права.

То што нико од преосталих медија у Црној Гори није имао храбрости да објави ове и наредне материјале који ће бити публиковани на овом интернет домену, преломило је редакцију портала Српско уједињење да буде на располагању грађанки Главановић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости