22/6/2021 14:45
Online Counter

Председник Хрватске Зоран Милановић и премијер Андреј Пленковић, који већ месецима вербално ратују, по први пут су се срели после дужег времена. Блиски сусрет обележио је њихов кратак и необичан разговор, у ком је Пленковић поручио Милановићу како би му се „рука осушила да је за њега гласао“, а после руковања је обрисао руке влажном марамицом.

Милановић и Пленковић срели су се током обележавање Дана антифашистичке борбе у Спомен парку Брезовица код Сиска.

Они су одржали и пригодне говоре, а обојицу је ометала публика.

Пленковићу су звиждали када је помињао послератне чистке које је спровео комунистички режим, посебно истакавши случај кардинала Алојзија Степинца.

Милановића је, са друге стране, једна госпођа из публике назвала манипулатором, преносе хрватски медији.

Уз Милановића, највеће овације међу стотинак окупљених у Брезовици „зарадили“ су Стипе Месић и Иво Јосиповић.

Први инцидент између Пленковића и Милановића догодио се пред само полагање венаца, када је Милановић добацио Пленковићу „ди сте партизани“.

Пленковић и Милановић хладно су се поздравили уочи свечаности, наводи Јутарњи лист, пружили су један другом руке и разменили неколико реченица.

„Шта је Пленки, јеси ли гласао за мене“, рекао је Милановић, алудирајући на интервју који је хрватски председник дао Вечерњем листу у којем је рекао да је „премијер сигурно на неким изборима гласао за њега“.

Уследио је занимљив одговор Пленковића.

„Е мој Зоки, рука би ми се осушила да сам за тебе гласао“, узвратио је премијер након чега је из џепа извадио влажну марамицу и обрисао руке.

Број прегледа:
hit counters free

Новости