1/9/2019 21:56
Online Counter

Главни градски архитекта Подгорице Филип Алексић дао је сагласност Ацу Ђукановићу на идејно рјешење реконструкције и доградње зграде некадашње Дирекције поште и изградњу седмоспратнице на обали ријеке Рибнице, пишу Вијести. Идејно рјешење брату предсједника државе Мила Ђукановића радио је Републички завод за урбанизам и пројектовање (РЗУП), фирма у којој је Ацо већински власник. Алексић је потписао двије сагланости - за доградњу зграде Дирекције поште за једну етажу и градњу новог седмоспратног објекта, који ће бити прислоњен уз постојећи и заједно с њим чинити једну цјелину. У идејном рјешењу пише да ће обје зграде бити мјешовите намјене.

“Kако је РЗУП пројектант и постојећег објекта који се реконструише у смислу надградње једне етаже, водило се рачуна да се ова два објекта у визуелном смислу повежу и да се створи утисак јединственог објекта“, пише у идејном рјешењу у које су “Вијести“ имале увид.

Првом сагласношћу аминовано је да постојећа зграда Дирекције поште која има сутерен, приземље и два спрата буде дограђена за једну етажу. Наводи се да укупна бруто-грађевинска површина реконструисаног објекта са надограђеном етажом износи 2417,54 квадрата.

Алексић је дао и зелено свјетло да се на сусједној парцели, поред зграде Дирекције, започне изградња зграде са двије подрумске етаже, сутереном, приземљем и седам спратова, укупне бруто-грађевинске површине од 3.967 квадрата.

“Главни улаз у новопројектовани објекат се налази са сјеверозападне стране новопројектоване улице. На нивоу приземља са новопројектоване саобраћајнице се улази у ауто-лифт који води до гаража које су пројектоване у два нивоа са 34 паркинг мјеста”.

Ацо Ђукановић, већински власник Прве банке, недавно је од Секретаријата за планирање и уређење простора Главног града тражио да му обрачунају комуналије за изградњу новог објекта, као и доградњу постојећег.

Ђукановић је трговао зграду Дирекције поште 2007. године, када је Телекому за њу платио 1,1 милион еура.

Парцелу до зграде на којој ће градити седмоспратницу купио је од породице Лисичић за више од 300.000 еура. Kако су “Вијести” писале крајем прошле године, почеле су припреме за грађење нове зграде, односно рашчишћен је терен за нову саобраћајницу којом би се долазило до комплекса. Ђукановић је годинама издавао зграду некадашње Дирекције поште Агенцији за заштиту личних података и Заводу за метеорологију, а на основу тога је за неколико година приходовао више од пола милиона еура.

Број прегледа:
hit counters free

Новости