14/1/2020 19:01
Online Counter

Председник Нове Србије Велимир Илић је оценио да је министарка за саобраћај и инфраструктуру  „озбиљан криминалац“ и додао да се „све афере које се спомињу о том  Министарству везују за име министарке“.

„Оптужбе које су изнесене на њен рачун о најновијом малверзацијама само потврђују да ту има посла за Тужилаштво. Нова Србија је поднела две кривичне пријаве са све доказима против Зоране Михајловић. О томе сам 0обавестио и председника Србје Александра Вучића. И на то сви ћуте. Имам поуздане информације од људи који раде са Министарством да на шест милиона кубика , на сваки кубик по један евро иде министарству. Људи то је шест милиона евра за корупцију неком на руке у кешу. Израчунао сам да по сваком уговору малверзације су 180 милиона евра. Да ли то некога више уопште у Србији занима?“, упитао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је за „неке малверзације доставио докуменатцију, али да на то нико не реагује“.

„Питао сам да ли је тачно да се паре из Коридора Србије преусмаравају на Београд на води. На то питање нико није дао одговор. Упозоравао сам неколико пута на то да Зорана и њен муж Влада учеству у малверзацијама. Доста више тих фамилијарних веза и кумова и Владе и Андреја. Доста више те пљачке државе и тако и преко извршитеља који бескрупулозно пљачкају народ. Преко милион људи у Србији, који не могу да плате дугове је данас пред извршењем. А нама 106.000 људи живи са мање од 10.000 динара месечно, а 315.000 људи са мање од 15.000 динара. Па шта да ради тај народ, како да преживи? Мора да се постави граница да најмања пензија буде 25.000 динара како би се људима омогућило да преживе“, казао је Илић.

Он је истакао да је циљ Нове Србије и Народног блока да се направи нормална држава која ће имати институције.

„То мора да се уради. Ми немамо ни владу, ни парламент. То је све преузела једна странка , Српска напредна стран ка и њен председник Александар Вучић. Нама ништа не функционише. Немамо ни једног министра који је из јужне, западне, источне Србије. Који ће да се бори за тај народ. Нас воде они које Србија не занима. Сви овде траже своја права, а ми смо као народ потпуно обесправљени“, рекао је Илић.

Говорећи о изласку на изборе и  најављеном смањењу цензуса на три одсто, он је казао да „Вучић прави своју опозцију“.

„Тако ће Шумадиују да представљају Верко Стевановић из Крагујевца и Дргаан Јовановић из Тополе, који је убио човека и није договарао. Па овде вам када нисте с њима , а и јадном народу стигне свака казна за погрешно паркирање , а он не одговара за убиство. То су све они које Вучић прави као своју опозицију и које он финансира“, казао је Илић.  

Он је подсетио да Србија увози све и свашта и да је главни трговински ланац у земљи  „Лидл од чијих реклама не може да се живи“.

„Ми немамо ни један једини секунд на званичним телевизијама ,али зато имамо ред Вучића, ред  „Лидла“ . од њих не може да се живи“, казао је Илић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости