3/12/2019 14:53
Online Counter

Председник Нове СрбијеВелимир Илић позвао је данас све лидере опозиције у Србији и да „закопају ратне секире“ и да се оку пе око заједничког циља ,а то је рушење власти која је произвела највише афера у историји Србије.

„ Цела опозиција треба да се окупи око једног заједничког циља ,а то је рушење ове власти која има највише афера у последњих 140 година колико постоји парламентаризам у Србији. Позивам све из опозиције да одмах престанемо са међусобним нападима без обзора да ли смо за изборе или за бојкот. Ми сви имамо заједнички циљ,а то је рушење Вучића. Када то урадимо и оставримо тај циљ онда ћемо за шест месци расписати регуларене , демократске изборе ,а онда онај ко добије највећу подршку народа нека прави власт“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је подсетио на све афере које су се догодиле у доба ове власт,а које како је рекао „ једна другу затрпавају“.

„Не смемо да заборавимо аферу Зоран Бабић када је страдала Станика Глигоријевић. Убиство Оливера Ивановића још није решено. Афера „Крушик“ ових дана дрма Србију . Председник брани неодбрањиво, трговину оружја у коју је умешан отац министра Небојше Стефановића за шта постоје докази као овај последњи да је Бранко Стефановић као радник ГИМ-а добио визу за Саудијску Арабију“, рекао је Илић.

Он је навео да је афера „Јовањица“ једна од најсрамнјијих афера државе и да је сржава субвенционисала производњу марихуане.

„Полицајац који је открио аферу мора бити заштићен. Једног дана један такав треба да води полицију и да открије и разреши све афере. Јовањица је највећа брука ове Владе. А штите се људи умешани у аферу јер су чланови фамилије људи са власти. То не сме никада више да нам се понови. Нико се не бави нити спомиње афере са изградњом аутопутева где се све ради без тендера. Преко тога се прелази као да се ништа не дешава и ако су сви докази достављени тужилаштву“, рекао је Илић.

Он је додао да мора да се разреши и афера „лажних диплома“ у којој се спомињу многи људи из власти од Синише Малог, преко Небојше Стефановића, Јелене Триван и Јорогованке Табаковић.

„ Толико је афера да смо неке скоро и заборавили, али ево подсетићу вас и на аферу око продаје ПКБ-а, аеродрома Београд, аферу са ЕР Србијом коју је бранио председник и рукама и ногама , афера око призатизације РТБ „Бор“, афере око изградње мини хидроцентрала. Шта је Никола Петровић  у том целом систему? Ако већина јесте, ја нисам заборавио ни аферу Копаоник са изградњом нелегалног објекта, афера Врњачка Бања  , никада није решено ко је и како куповао хотеле. Нисмо заборавили ни аферу са рушењем Сава Мале“, казао је Илић.

Он је оценио да су „све ово довољни разлози да падне Вучићева власт“.

Осврнувши се на докторат Синише Малог, Илић је навао да је према извештају Одбора за етику БУ плагирано више од 50 одсто доктората.

Илић је упитао зашто „нико о томе јавно не говори“.

Потпредседник Нове Србије Зоран Стојковић истакао је власти није у интересу да обезбеди фер и демократске изборе, а да би то заправо било лако урадити.

„Потребнно је само уз мало воље средити бирачке спискове и отворити медије за опозицију. У тај процес треба укључити опозиоцију. Ми смо спремни да радимо на томе и да се у Србији обезбеде фер изори“, рекао је Стоковић.

Он је истакао да је за 140 година парламентаризма , ова власт једна од оних у чије време се одржавају нејнедемократичнији избори, ако изузмемо доба комунизма.

Мирослав Паровић један од чланова Народног блока, с којим је Нова Србија у коалицији, најавио је да од 10. децембра почињу акције те коалиције.

Он је казао да ће акције бити усмерене на захтев да о улску у „мали шенген“ одлучују грађани референдумски и нагласио да је циљ овог блока да „  врати државу грађанима у руке“.

„Акције почињемо од Чачка 10. децембра, затим ћемо бити у Новом Саду 24. дцембра и у Београду 27. децембра“, најавио је Паровић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости