24/3/2020 18:45
Online Counter

САОПШТЕЊЕ

ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА НОВЕ СРБИЈЕ ВЕЛИМИРА ИЛИЋА

Поштовани чланови и симпатизери Нове Србије,  грађани Србије,

Како је иначе пракса, уторком у 12 сати, када Нова Србија држи редовне конференције за новинаре, ево и данас вам се обраћам, али на мало другачији начин. Јављам се из болнице, овако писаним путем. Пре свега желим свима да вам захвалим на позивима и порукама подршке. Моје здравствено стање је знатно боље и надам се скором одласку на кућни опоравак.

Поштовао сам мере прописане ванредним стањем и то ћу наставити да чиним и по повратку кући.

Желим да скренем пажњу грађанима да поштују препоруке о изолацији и да их се придржавају како би сви допринели спречавању ширења вируса. Упозорио бих вас, да у жељи да се што боље осећате и ојачавате имунитет, не користите непроверена биљна и помоћна средства и лекове које вам није лекар прописао. Посебно немојте такве производе давати деци и старијој популацији. За сада поштујмо мере, а након  отклањања претњи по здравље и укидања ванредног стања разговараћемо о политици...

Нова Србија и коалиција Народни блок као и ја лично апелујемо на хитну обуставу извршења на плате и пензије које се аутоматски обавља и која су свакако незаконита, о чему сам више пута говорио.

Грађани су у овим условима преплашени , животно и егзистенцијално угрожени , а рукавице , поскупеле маске , лекови као и додатне залихе хране представљају ванредне трошкове за низак стандард грађана . Без обзира на све што Влада обећава у будућности , сада је моменат када се највише мора мислити о грађанима Србије и томе  како да им се што више олакша да превазиђу ову критичну ситуацију за све нас.

Будимо одговорни грађани у овом времену,а и од државе захтевајмо  одговорност.

Желим вам свако добро , да издржимо , истрајемо и наставимо борбу тамо где смо стали сада још одлучнији, свеснији , здравији и бољи!

Све вас поздрављам , желим вам добро здравље и срећу! До скорог виђења !

Велимир Илић

Информативна служба

НОВЕ СРБИЈE

Београд, 24.3. 2020.

Број прегледа:
hit counters free

Новости