27/2/2020 19:54
Online Counter

Свенародна литија вјерног народа, предвођена јеромонахом Иларионом (Лупуловићем) игуманом манастира Драганац, са КиМ, и вечерас је, на миран и достојанствен начин, исказала своје неслагање са дискриминаторским и неуставним законом о слободи вјероисповјести, као и своју одлучност у одбрани вјере православне, своје мајке Цркве и њених Светиња.

Сабране у величанственом крсном входу, којих је било око 20-ак хиљада, након одслуженог молебна, благословио је јеромонах Евстатије сабрат манастира Ђурђеви Ступови који је рекао да смо се и вечерас сабрали да станемо на бранику Цркве.

,,Ми не бранимо само Цркву већ и људско достојанство, правни поредак наше државе а тиме и саму државу“, поруучио је отац Евстатије.

Потом је окупљенима благослов манастира Драганац и страдалне Епархије рашко-призренске пренио архимандрит Иларион који је, између осталог казао да је наша побједа, на неки начин, већ извојевана.

,,Ово ваше бројно присуство, ово достојанство и љепота Цркве Божије већ је побједа. Молим вас да истрајете у одбрани светиња на овакав начин, са достојанством, молитвом, љубављу и позивом људима да се промијене и покају. Ове Светиње позивају све људе добре воље да нам се прикључе јер је ова побједа добра за све. Како је Црква градила државу Црну Гору, тако Црква Божија храни наш народ оним Олтаром са којег црпимо животворне силе које благосиљају наш народ. Са тог Олтара излива се преобилно чак и ван граница Цркве благодат Божија. Зато свједочите оно што је свједочио и сам Господ Исус Христос, праштајте и покајте се. Сви треба да се исправљамо, да будемо бољи и спремни да свакога брата, који се искрено каје за своје промашаје, примимо не би ли ова литија била све већа а коначна побједа извојевана“, казао је отац Иларион.

Број прегледа:
hit counters free

Новости