27/3/2021 9:12
Online Counter

Богић Богићевић, Мирко Пејановић, Миро Лазовић, Татјана Љујић Мијатовић - само су дио “лиге сарајевских Срба” који су као икебана служили бошњачкој политици у Сарајеву с циљем стварања лажне слике о мултиетичности овог града и БиХ, сматра предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ Ђорђе Радановић.

“Они, али и неки други представници српског народа који су остали у Сарајеву зарад властитих интереса, послужили су бошњачким лидерима да свијету БиХ представе као мултиетничку, мултикултуралну заједницу”, рекао је Радановић Срни.

Он је подсјетио да је оличење те и такве лажне државе била и њена тзв. Армија БиХ, чије су смотре и почињале и завршавале се са, за Србе, ужасним покличем “Алаху екбер”.

“Смотре те и такве назови армије више су личиле на смотре војске неког калифата или султаната из неке арапске, а не европске земље. Међутим, ни то није никада сметало поменутим члановима жлиге сарајевских Срба”, навео је предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

Нека су они, истиче Радановић, живи и здрави својим породицама, али никако им не служи на част оно што су радили мимо интереса српског народа у Сарајеву и цијелој БиХ у периоду од 1992. до 1995. године.

Одборници Градског вијећа Сарајева данас су једногласно изабрали Богића Богићевића за новог градоначелника Сарајева, али није извјесно да ли ће он прихватити функцију.

Богићевић је био једини кандидат за ову функцију, а сједница Градског вијећа Сарајева прекинута је јер се Богићевић још није изјаснио да ли прихвата мандат или не.

Богићевић је прије два дана најавио да неће прихватити функцију градоначелника, и писмом је обавијестио предсједника СДП-а Нермина Никшића о неопозивој одлуци да повуче кандидатуру за градоначелника Сарајева.

Број прегледа:
hit counters free

Новости