18/3/2020 18:31
Online Counter

Народну побуну у Црној Гори нико није могао да заустави, Мило није знао шта ће, једино је изнутра све могло да се уруши. Тако се и десило. Само два дана нако изјава поједних свештеника да се чуде вјерујућима, који се боје Корона вируса усред литија и молитве, те и изјаве језуите Гојка Перовића да је Корона пролазна, а светиње вјечне уз опаску да нема ширења вируса уз литије и тамјан, дошло је до званичне одлуке Митрополије црногорске-приморске и брдске о привременој обустави литија у Црној Гори због могућности ширења Корона вируса. Ко је овдје луд , а ко збуњен!? Значи ли ово да Амфилохије не вјерује у Бога, када сматра да неки вирус може бити јачи од молитве Богу!? Умјесто да се молитве и литије појачају због супростављања и болестима, нарочито у доба великог Васкршњег поста, екуменисти тврде да се у посту не треба гријеху и злу супростављати , мада је сам пост управо супростављање гријеху уз суздржавање и молитве. Они исти екуменистички свештеници, којима смета србска тробојка и све србско, они који србски народ у Црној Гори називају ,,православни народ,, они који покушавају да уклоне србска обиљежја, а да наметну фашистичке ознаке Миловине Монтенегро као да су знамења Црне Горе, ти исти су на почетку овог поста поручили народу да пости ко како може! Зар је то православље? Шта у њиховом дјеловању има хришћанско?! Можда ће они суспендовати и литургије по храмовима, јер је у затвореном простору већа могућност заразе него на отвореним литијама? Можда ће извршити и сузпензију причешћа да се не би ширио вирус, зато што у Бога не вјерују. Зато Ватикан све вријеме и подржава свог кардинала Амфилохија.

У свом овом лудилу, подлости , јереси и издаји , још се и спинује како је литије забранио Мило Ђукановић, као није Амфилохије обуставио протесне литије. Опет је он одржао Милов режим. Мртвог ја саставио ко чудовиште Франкештајна.

Посљедице ове подле издаје су већ кренуле, Милов режим затвара и пребија истакнуте побуњенике ( случајеви у Подгорици и Будви) , а пошто се одбацила Божја заштита, ето сада стварно могућности за ширење поменутог вируса. Црну Гору су штитиле молитве из срца усталог србског народа, литије и тамјан по свој Црној Гори. Сада када тога нема, биће Ђавола. Једини начин да се пропаст заустави је да се изњедре народне вође које ће наставити устанак кроз молитве и литије, па и без екуместичког свештенства, које је све вријеме само саботирало и на крају угасило народну побуну.

Уколико се нешто не предузме Милов режим ће увести ванредно стање ( можда га за то замоли Гојко Перовић ради очувања Црне Горе, као што је друг Вулин замолио свог врховног команданта) и онда ће тек бити кажњавања побуњенох Срба, који су сада остављењи Милогорском режиму на милост и немилост. Једина снага српског народа Црне Горе била је у масовности на светосавским литијама , сада када литија нема, МНЕ хијене су осјетиле своје могућности. Умјесто зоре , стиже нам мркли мрак. Покајање, молитва и наставак борбе браћо Црногорци или нестајемо.

Раб Божји Игор Војиновић 15.3.2020.

Број прегледа:
hit counters free

Новости