21/10/2022 17:26
Online Counter

Након ТВ Адриа и ТВ Прва, црногорска телевизија ''Вијести'' такође не дозвољава представнику СВЕТОСАВСКЕ да учествује у дебати поводом предстојећих подгоричких градских избора.

СВЕТОСАВСКА обавјештава јавност да је носилац наше одборничке листе мр Мирко Рмандић, послије свега, покушао да добије макар објашњење за овакав поступак, али да је са друге стране имао арогантног и непријатног саговорника који организује вечерашњу емисију. Изостанак било каквог рационалног објашњења, уз реторику чија је суштина укоријењени медијски терор Друге фамилије, показују да актуелно политичко надметање протиче без могућности да грађани буду на објективан начин информисани о понудама свих учесника изборног процеса.

Нама је остало само да о поступку ТВ Вијести обавијестимо све институције надлежне за праћење понашања медија током изборног процеса, од Агенције за електронске медије Црне Горе, до представника међународних организација које се баве мониторингом избора.

Такође да констатујемо да је још једна телевизија прекршила обавезу да пружи грађанима прилику да се на уравнотежен начин упознају о програмима учесника подгоричких избора.

Нажалост, на овај начин врши се директан утицај на резултат предстојећих избора, а дијелу учесника се везују руке. То нема везе са демократијом, још мање са слободним новинарством. И све то остаје материја за изјашњење неких других органа о регуларности изборног процеса, већ током наредне седмице.

И, опет, идемо даље, својим зацртаним путем! Будимо и останимо СВЕТОСАВЦИ.

Медијски тим СВЕТОСАВСКЕ

21. октобар 2022.

Број прегледа:
hit counters free

Новости