21/10/2022 13:06
Online Counter

Светосавска српска листа упутила је протест ТВ Прва због чињенице да није дозвољено учешће носиоцу листе наших одборничких кандидата на подгоричким изборима, мр Мирку Рмандићу, у дебати која ће вечерас бити директно емитована. СВЕТОСАВСКА обавјештава јавност да се на челу ТВ Прва у Црној Гори налази Марина Јочић, функционерка Нове демократије и Демократског фронта.

О поступку ТВ Прва, Медијски тим СВЕТОСАВСКЕ обавијестио је све институције надлежне за праћење понашања медија током изборног процеса, од Агенције за електронске медије Црне Горе, до представника међународних организација које се баве мониторингом избора.

ТВ Прва је одлучила да прекрши обавезу да пружи грађанима прилику да се на уравнотежен начин упознају о програмима учесника подгоричких избора. Изборни процес све више постаје штелован, а све мање демократски.

Уставни суд ће, након избора, имати пуне руке посла. А, има ли Уставног суда, има ли регулаторних тијела, ко ће се изјаснити о кршењу законских изборних правила и дискриминацији над једином листом која има српски префикс на овим изборима у Подгорици?

С обзиром да се све ово дешава у демократски незрелом друштву и хаотичној држави, још једном констатујемо да је прекршено наше право на непристрасно, објективно и уравнотежено информисање, односно да, сходно закону, сви медији пруже прилику за представљање партијских, коалиционих или програма група грађана.  

Мирко Рмандић је показао да је политичка класа за Јелену Боровинић Бојовић и да се његова супериорност може блокирати само вербалним политичким насиљем.

Идемо даље! Будимо и останимо СВЕТОСАВЦИ.

Медијски тим СВЕТОСАВСКЕ

20. октобар 2022.

Број прегледа:
hit counters free

Новости