31/8/2019 16:44
Online Counter

Након појаве шаблон графита са ликом српског војсковође Ратка Младића, и легендарни ђенерал Дража Михаиловић ''стигао'' је у Бар.

Њихови ликови уљепшавају неколико зграда у строгом центру града, као и графити – поруке српских родољуба.

Ипак, након медијских натписа, ДОО Kомуналне дјелатности Бар ангажовало је запослене да префарбају графите, у акцији под називом “СТОП графитима који руже наш град”.

“ДОО Kомуналне дјелатности ће у наредном периоду спроводити активности на плану сузбијања ове појаве”, поручио је директор овог привредног друштва Стево Пејовић.

Он је истакао да, нажалост, ови графити нису никакав израз креативности и прихватљивог израза субкултуре, већ је ријеч о “бруталном нарушавању изгледа јавних површина”, та да готово у свим случајевима имају “непримјерену идеолошку конотацију и шаљу вриједносно неприхватљиве поруке”.

Из ДОО Kомуналне дјелатности стиже и порука да ће, не желећи да сузбијају ничију слободу изражавања, учинити све што је у њиховој моћи и надлежности да јавне површине учине чистим, како то Бару – граду европског изгледа са поруком телеранције и поштовања према свим његовим грађанима и посјетиоцима, доликује.

Дио шаблон графита са ликовима Ратка Младића и Драже Михаиловића избрисани су, баш као и анти–НАТО поруке барских четника.

Број прегледа:
hit counters free

Новости