21/8/2019 12:45
Online Counter

Бивши хрватски министар управе, Ловро Kушчевић, коме је полиција претресала породичну кућу и друге објекте у његовом власништву, изнајмљивао је туристима луксузну вилу с портретом усташког поглавника Анта Павелића. Полиција је у луксузној вили намијењеној туристима пронашла Павеливићеву фотографију на камину у кухињи, уз фотографију првог предсједника независне Хрватске Фрања Туђмана.

Полиција је јуче претресла објекте у власништву Kушчевића, а ријеч је о породичној кући, али и чувеној штали коју је пренамијенио у кућу, односно вилу са базеном у Нережишћима, коју је изнајмљивао туристима, преко платформе “ Booking”.

На платформи “ Booking” је објављено мноштво фотографија објеката за изнајмљивање, а на једној од њих се виде разни предмети изложени у кући, међу којима и портрет Павелића. Kако је пренио загребачки “Јутарњи лист”, Павелић је на фотографији у униформи и она је смјештена на кухињском камину. На истом је камину у Kушчевићевој вили постављена и биста првог хрватског предсједника Фрања Туђмана, који се у Другом свјетском рату борио на страни партизана, а против Павелићевих усташа.

Иначе, бивши министар ову вилу изнајмљује од децембра 2014. године, а описао ју је као кућу за одмор у Нережишћима с приватним базеном, паркингом, погледом на море. Може, пише, да се користи и WiFi.

Kућа има пет спаваћих соба. Тренутно, “Booking” обавјештава да се кућа не издаје.

“Извињавамо се, али треутно није могуће оставити резервацију за овај хотел”, наводи се на овај интернет платформи.

Број прегледа:
hit counters free

Новости