25/6/2020 9:53
Online Counter

Косовски премијер Авдулах Хоти објавио је да не може да присуствује састанку 27. јуна у Белој кући на којем би требало да буде настављен дијалог са представницима Београда.

Хоти је на Твитеру написао да је, због ситуације настале због оптужнице Специјалног тужилаштва, обавестио специјалног изасланика САД за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела да не може да присуствује састанку 27. јуна.

„Због нових дешавања у Приштини због оптужнице коју је поднело Специјално тужилаштво, морам се вратити у своју земљу да се бавим том ситуацијом. Обавестио сам амбасадора Гренела да не могу да присуствујем састанку 27. јуна у Белој кући”, објавио је косовски премијер на свом Твитер налогу, преноси Танјуг.

Пут у Вашингтон најпре је отказао косовски председник Хашим Тачи, након што је јуче Специјални суд за злочине ОВК објавио садржај првих предлога оптужница.

Гренел је потом на Твитеру написао да се радује разговору с председником Србије Александром Вучићем и премијером Хотијем, уз објашњење да га је Хашим Тачи обавестио да не долази у Вашингтон.

Специјализовано тужилаштво Косова подигло је јуче оптужницу против Хашима Тачија, Кадрија Весељија и других осумњичених за низ злочина против човечности и ратних злочина, укључујући убиства, присилно нестајање лица, прогон и мучење, којом се терете за скоро 100 убистава.

Број прегледа:
hit counters free

Новости