23/1/2021 8:32
Online Counter

Црногорска полиција и Специјално државно тужилаштво спријечили су ликвидацију Београђанина Вељка Беливука, званог Веља Невоља, која је, према незваничним информацијама, била планирана у Тивту. То кривично дјело, како се сумња, требало је да буде извршено у наставку рата криминалих кланова. Дану је из врха црногорске полиције потврђено да је спријечен покушај убиства и да су ухапшени осумњичени за тешко убиство у покушају.

Према незваничним сазнањима Дана, ухапшени су Радован Станишић, Миле Јовановић и извјесни Kостић. Није званично познато који криминални клан стоји иза покушаја убиства Беливука. У овој акцији учествовала је и херцегновска полиција.

У склопу ове акције, будванска полиција је саслушала неколико особа, од којих су прикупљене одређене информације које се односе на Вељка Беливука. Беливук већ неко вријеме борави у Црној Гори, јер му је, према незваничним информацијама, у Београду угрожена безбједност.

Из Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва јуче се нису званично оглашавали овим поводом.

Први човјек „кавачког клана“ Радоје Звицер и Беливук приведени су прије три дана на информативни разговор у станицу которске полиције, а након саслушања су пуштени. Са њима је тада приведено више безбједносно интересантних особа које слове за особе блиске „кавчанима”.

Беливук је одраније познат полицији по насилничком понашању. Био је врло близак са Александром Станковићем, познатијим као Сале Мутави, који је убијен 2016. године. Беливуку је суђено због помагања у убиству Властимира Милошевића, али је ослобођен те оптужбе. Он је 2016. године са Дарком Ристићем напао директора ФK „Партизан“ Милоша Вазуру и његово обезбјеђење.

Беливук већ неколико године предводи Партизанову навијачку групу „Јањичари“.

Kако је објавио Блиц, у последњих неколико година поједине навијачке групе у престоници Србије преузеле су примат у продаји наркотика и демонстрирале силу на сваком ћошку, па су „кавчани“ убрзо схватили да им је најбоље да склопе сарадњу са најопаснијим међу њима. Тако је тај клан отпочео блиску сарадњу са Вељком Беливуком, који је „Јањичаре“ преузео након убиства Александра Станковића.

Беливуков пријатељ Радоје Звицер преживио је покушај убиства 26. маја прошле године у Kијеву. На тог Kоторанина тада је испаљено више хитаца, али је успио да преживи.

Број прегледа:
hit counters free

Новости