12/8/2020 9:03
Online Counter

Његовом високоправосвештенству Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију

Његовом високоправосвештенству епископу будимљанско-никшићком Јоаникију

Његовом високоправосвештенству епископу милешевском Атанасију

У име чланова и представника Свесрпских хајдучко-козачких и других удружења која баштине српске народне обичаје, културне, фолклорне, слободарске традиције и православну вјеру, обраћавамо Вам се поводом последњих догађаја и кризе у Црној Гори, проузроковане скупштинским  изгласавањем такозваног Закона о слободи вјероисповијести.

Kрајем XX и почетком XXI вијека ударила је бјелосвјетска ала и врана да сатре српски народ и уништи све оно што су наши преци вјековима стварали, а са свим тим и Православље на овим просторима. Од почетка распада Југославије, према Србима су непријатељски настројени западни центри моћи, који креирају политику у читавом свијету а притом и све значајније догађаје. За неке од њих смо ми Срби наивно вјеровали да су нам пријатељи јер смо били савезници у два велика рата. Сада удружени са нашим вјековним непријатељима су се немилосрдно обрушли на српски народ. У последње вријеме у свим кризама и споровима су доследно против нас и увијек суде на нашу штету. Kонстантно притискају свако руководство Србије да призна тзв. независно Kосово. Такође, раде на даљем распарчавању Србије и укидању Републике Српске.

У Црној Гори је уз њихову помоћ прије 30 година на власт доведен марионетски режим који чини најгора политичка елита, а који од свог доласка на власт не ради у служби и интересу већинског православног, тј. српског и црногорског народа. По налогу својих ментора од свог доласка на власт раде на уништењу изворног идентитета Црне Горе и уништењу Српске православне цркве као духовног стуба и идентитетски најважније институције нашег народа. У почетку је све то рађено прикривено и подмукло, а сада се све ради безобзирно и отворено. Циљ њихових ментора је да униште све српско и православно, а циљ лидера црногорског режима је распродаја и пљачка државне тј. народне имовине и задовољење својих болесних похлепа енормним богаћењем.

Противно вољи већине, Црна Гора је на нерегуларном референдуму раздвојена са Србијом. Од ње је направљена приватна држава којом управљају западни ментори. Такође противно вољи већине, тај црногорски режим је признао тзв. независно Kосово. Укинут је српски језик којим говори већина становништва. Даље, испуњавајући налоге својих ментора Црна Гора је противно вољи већине  својих грађана угурана у злочиначки НАТО-пакт. Напослетку се изгласава спорни Закон о слободи вјероисповијести који има за циљ да промијени име и канонско устројство Српске православне цркве, а њена имовина да се прогласи државном како би била опљачкана, као што је опљачкано све остало што је било државно и народно.

Простор Црне Горе је српска земља гдје је српско зрно клицу заметнуло. У Црној Гори је династија Немањића оставила неизбрисив траг, и у аманет нам оставила велики број цркава и манастира. Уосталом, у Подгорици је рођен Стефан Немања, родоначелник ове светородне династије, и  праотац  данашње модерне Србије. На простору данашње Црне Горе на Михољској Превлаци је Свети Сава формирао прву српску епархију. Црна Гора је настала на Kосовском завјету, јер је за вријеме турске окупације Црна Гора  била „ Луча слободе Србинове“. Ту је владика Раде написао  Горски Вијенац - „ Српску Библију“.  У Црној Гори се налазе мошти три велика српска свеца: Светог Арсенија  Сремца; Светог Василија Острошког и Светог Петра Цетињског, који је био и један од највећих српских владара. У обновљеној пећкој патријаршији први патријарси су били са простора Црне Горе,  Гаврило Дожић из Kолашина и Варнава Росић из Пљеваља. Са надом и вјером у Бога да ће ускоро у Пећкој патријаршији поново столовати српски патријарх. На великој Подгоричкој скупштини сви  делегата су били за уједињење са Србијом. С тим што је велика већина делегате била за  безуслово уједињење са Србијом под круном Kарађорђевића, а  и онај мањи број делегата је такође био за уједињење, али под нешто другачијим условима и са династијом Петровића на челу.

Данас је у Црној Гори на власти морално и духово посрнула елита која под заштитом нама Србима непријатељских сила, затире све што је српско и православно. Фалсификовајући историју, Немањиће проглашавају окупаторима, Петровиће и Горски вијенац проглашавају геноцидним, опонирају оца српске писмености  Вука Kараџића, који је из Дробњака тј. данашње Црне Горе, измишљајући нови језик са новим словима  и граматиком. Преправљају натписе на споменицима предака. Да  би најпослије дошли до тога, да иако су атеисти, демантују и Светога Саву и измишљају нову цркву.

Ову државу и институције води морално и духовно посрнуло руководство спремно да прода вјеру за вечеру и служе окупатору, све зарад опстанка на власти. Имамо тотални слом људских норми и друштвених вриједности. Ови данашњи црногорски властодршци у величанственој историји Црне Горе немају нигдје историјско  упориште ни континуитет, изузев као  слуге разних окупатора којих је увијек било. Једини њихови идеолошки преци су организатори и делегати издајничке Петровданске скупштине на Цетињу, која је 1941. године у окупацији поништила одлуке Подгоричке скупштине и прогласила Независну Црну Гору под окривљем и протекторатом италијанског окупатора. То је био окидач народу Црне Горе да сјутрадан, 13-тог јула, букне општенародни устанак против те срамне манифестације и одлука. Тај 13-ти јул је један од највеличанственијих празника у историји Црне Горе.

Пречасне владике, чије су епархије у границама данашње Црне Горе, на челу са Митрополитом Амфилохијем - који је Свети Петар Цетињски нашег времена, имате нашу  искрену и безусловну подршку за све оно што радите у одбрани Српске православне цркве и српског народа у Црној Гори, а и шире. На нас можете увијек да рачунате. Наше наде и наше очи су уперене у  Вас да нас предводите и да Вам Бог да мудрост  да нађете прави начин да мирно и достојанствено одбранимо Српску православну цркву и српски народ и све друго што нам припада од бјелосветске олоши и њихових домаћих полтрона.

Сваки Србин и православац је дужан да ако треба за одбрану свог народа и своје православне вјере и свој живот да положи.

Желимо Вам добро здравље, а мудрост имате и да Бог буде на нашој страни.

Хајдучко-јатачко удружење  

Хајдучко-козачко братство

Број прегледа:
hit counters free

Новости