18/2/2020 6:08
Online Counter

„Goodbye BiH, welcome RS-exit” („Довиђења БиХ, добро дошао РСизлаз”), , изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на почетку обраћања на посебној седници Народне Скупштине Републике Српске.

Он је нагласио да је парламент РС кључно место свих одлука и да само она може да говори у име народа. „Ми не смемо оклевати да донесемо одлуке важне за нашу будућност. Овај пут смо озбиљни и нећемо прихватити неко друго кретање”, рекао је Додик, јавља Танјуг.

Он је истакао да Република Српска и српски народ немају шансу у БиХ, јер се посматрају као категорија коју Сарајево и Бошњаци не прихватају и коју мрзе и желе да униште, те да су бошњачки политичари уверени да је дошао тренутак за коначни обрачун са српским народом, преноси РТРС.

Додао је да је њихово уверење да ће странци спасити БиХ – наивно, те да Српска нема ниједну другу солуцију него да се води својим интересима. Додик је рекао и да је данашња посебна седница сазвана јер је српски народ преварен.

„Покушавају нас направити мање вредним, рачунајући да само они знају шта је за нас добро. Све о Уставном суду је већ речено. Овај пут је тај суд отишао даље и себи дао за право да доноси одлуке и пребацује имовину на БиХ, а то јој не припада”, навео је Додик.

Како је оценио, многи са Запада мисле да Српска није способна и спремна да брине сама о себи. Додик је захвалио лидерима свих политичких партија на преданом раду и спремности да превазиђу нетрпељивпости у одбрани интереса Српске.

„За 60 дана се видимо, верујем да ћемо бити у ономе што сам на почетку рекао”, рекао је Додик.

Број прегледа:
hit counters free

Новости