14/2/2020 11:55
Online Counter

Ректор Цетињске богословије, Гојко Перовић, поручио је синоћ у Бару политичарима из опозиције да "не уређују литије" и да не износе своје предлоге пред камерама, већ да, ако имају шта да кажу, дођу на један од скупова.

Перовић је истакао да је црква та која води литије.

"Политичарима, опозиционарима - кумим вас Богом, немојте нам ви уређивати ове литије. Станите ту, будите са нама, ништа не позивајте, ништа не предлажите пред камерама и микрофонима. Ако имате нешто као брат и сестра, дођите, кажите. Ово црква води", казао је између осталог Перовић, обраћајући се окупљенима испред Саборног храма у Бару.

Лидери Демократског фронта су више пута излазили у јавност са тезама да на протестима треба да се захтијева техничка влада.

Лидер ДФ-а Андрија Мандић је, гостујући у емисији телевизије О2, казао да грађани који протестују против усвајања Закона о слободи вјероисповијести треба да саопште који је то дан до када ће чекати да се Закон повуче.

“Мислим да тог датума треба сви да се окупимо у Подгорици и да са улице поручимо да се нећемо разилазити док се Закон који отима имовину Српске православне цркве, не стави ван снаге", рекао је Мандић.

Он је саопштио и захтјеве учесника литија.

“Ми са улице тражимо да власт овај Закон који отима имовину СПЦ, стави ван снаге, а на изборима ћемо виђети ко ће бити власт”, истакао је Мандић.

Из Митрополије црногорско-приморске више пута су истицали да ће литије трајати све до повлачења Закона о слободи вјероисповјести.

Број прегледа:
hit counters free

Новости