8/3/2021 8:41
Online Counter

Комисија за споменике и имена тргова и улица Београда данас ће званично усвојити иницијативу да преминули глумац Небојша Глоговац добије улицу у престоници, а та иницијатива наћи ће се на дневном реду Скупштине града 12. марта, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је истакао да је сигуран да ће иницијатива бити изгласана једногласно у Скупштини града и да ће део улице Страхињића бана, односно део између Француске и Скадарске улице, који је пре неколико година реконструисан и претворен у пешачку зону, понети име Сокак Небојше Глоговца.

Весић је додао да је тај урбани џеп изабран да понесе име Небојше Глоговца уз консултације с његовом породицом, колегама глумцима и Југословенским драмским позориштем и подсетио да је неопходно да прође три године од нечије смрти како би се покренула иницијатива да та личност добије улицу у Београду. Небојша Глоговац је преминуо после кратке и тешке болести на Институту за онкологију и радиологију Србије у Београду, 9. фебруара 2018. године.

Број прегледа:
hit counters free

Новости