10/3/2020 13:08
Online Counter

Три главне личности на власти у Црној Гори су атеисти. Они имају право да буду атеисти али немају право да убијају Бога у народу, поручио је на данашњој прес конференцији митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

„Светиње од памтивијека припадају народу. Црква Христова се озлоглашава и прогони код нас овдје. Данас се повампирио дух богоубиства и братоубиства. Литије су бјекство од политичке манипулације и истински повратак цркви. Овом народу је све одузимано и сад последње што треба да му се одузме су светиње, а то је дарнуло у живац народу. Али народ се пробудио духовно“, казао је митрополит.

Он је оцијенио да није чудо да је овај народ устао у оваквој ситуацији, „али потпуно спокојно, не као раније када су се браћа током рата клала, сада ходају само са часним крстом. Народ хоће да се исцијели од рана“.

„Три главне личности на власти су атеисти. Они имају право да буду атеисти али немају право да убијају бога у народу“, изјавио је Амфилохије помињући предсједника Мила Ђукановића, премијера Душка Марковића и предсједника Скупштине Ивана Брајовића.

По његовим ријечима власти у Приштини планирају да исти овај закон примијене на Косову.

„Овај закон је дискриминаторски, јер су претходно склопљени уговори са свим другим вјерским заједницама. Њима је битно да нашу православну цркву, јер се она зове српска, убију у Црној Гори. Они обмањују римокатолике и мислимане, јер закон не може да важи само за једну вјерску заједницу. Упорно тврде да наша црква неће да се региструје, то су ноторне лажи. Она је регистрована, постоји 800 година“, рекао је Амфилохије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости