29/7/2020 6:58
Online Counter

ОСТАВKА

Овим отвореним писмом оставке, желимо да обавијестимо предсједника Нове српске демократије Андрију Мандића, функционере и чланство Нове српске демократије, као и медије, да смо након дужег, безуспјешног, инсистирања на консолидацији и на разговору, односно, очекујући да ће се сазвати састанак општинског одбора Бар, а, до којег већ дужи период није дошло, донијеле одлуку да поднесемо неопозиве оставке.

Сматрајући да је коректно да изнесемо наше разлоге и о њима обавијестимо и Вас и наше бирачко тијело, желимо да нагласимо да је разлог наше оставке велика криза у којој се нашла Нова српска демократија непосредно након парламентарних избора 2016-те године, а, само двије године касније, на локалном нивоу, доживјели смо још већи суноврат, на који сте се оглушили, иако сте  благовремено били упозоравани на исход истих.

Морате да запамтите, једном за сва времена, да није цијела странка њен лидер, нити је општински одбор само предсједник истог. Kада то схватите, биће боље и Вама и нама. Упозоравали смо Вас на све лоше потезе господе Ђуровића и Митровића, који су умислили да су Богом дани, цијењени и уважени, а, да то нису, најбоље показује изборни резултат на посљедњим локалним изборима у Бару, када смо са 12 одборничких мандата, пали на једва један.

Искрено, очекивали смо да ће се неко осјетити одговорним, те наћи за сходно да нас окупи и објасни зашто је то тако, али, нисте били у стању ни толико да уважите, ни нас, као ни чланове Општинског одбора Бар. Зашто је то тако, то знате само Ви, јер, све су прилике да смо ми, ипак, само мртво слово на папиру и добро Вам послужимо искључиво мјесец, до два, уочи избора, када нас треба искористити за рад на терену и прикупљању потписа.

Подсјећамо Вас да је ситуација иста и на свим осталим локалним изборима који су се одржавали у више општина 2018-те год.

Да се ситуација није нимало промијенила, није тешко примијетити ни ових последњих дана, односно мјесеци. Све радите мимо сагласности и договора са члановима градских одбора, односно, лијепо сте то упаковали на посљедњој сједници ГО на којој сте добили сагласност и подршку, да на сједници Предсједништва доносите одлуке које су од велике важности у овим тешким временима, а то је начин наступа на изборима, као и ко ће се и на којем мјесту наћи на тренутно актуелној посланичкој листи.

Неоспорна је цињеница да Нова српска демократија има много квалитетнх људи у својим редовима, али, неоспорно је и то, да, квалитет остаје по страни, а, да се у пролазу нађу само послушни и беспоговорно потчињени лидеру и онима око њега. Наравно, за то, лично оптужујемо горе поменути ГО који Вам све то аминује јер су исти само пуки климачи главом и ништа висе од обичних дизача руке. Мислим да то тако не иде, да то тако не смије и да то јесте све осим ДЕМОKРАТИЈА.

Посебно имајући у виду море проблема у којем се налази наше друштво и десетине тема које треба да буду у медијском и политичком фокусу, и које треба рјешавати у корист нашег бирачког тијела, Ви сте своје личне интересе ставили испред и изнад општих. То нисмо примјетили само ми, Ваши најближи и најоданији сарадници, већ и већинска Црна Гора, али, Ви то свјесно одбацујете поигравајући се са свима нама.

Дубоко уљуљкани у Ваше "лидерске" улоге и бенефите које остварујете преко њих, потпуно сте изгубили свијест како живи Ваше чланство, обични смртник, грађанин, студент, пензионер итд.

Гдје сте Ви, а, гдје ми ???

Kолика су Вам примања, колико некретнина имате, која возила возите, гдје студирају Ваша дјеца, гдје раде Ваша браћа и сестре...

Знам да сад мислите да смо ова питања требале поставити актуелној власти, а, не Вама господо. А, ми Вам кажемо да је дошао ред и на Вас, јер смо се моја колегиница и ја доказале на дјелу,  да смо искрени опоненти овој власти,  својим учешћем и присуством, почевши од актуелних шатора 2015-те године, преко свих протеста и скупова које сте организовали, вјерујући да је Нова српска демократија као и ДФ јак опозициони блок, а, не фирма или приватно предузеће у шта смо се увјериле пратећи ваш рад за све ове године. Било би лијепо да сте само фирма, мање би бољело, а, да ли сте и нешто више од тога, оставићемо зубу времена да покаже.

Да имате иоле одговорности, као и да сте сигурни у побједу на предстојећим изборима, овом народу бисте дали ријеч да ћете се повући са политичке сцене уколико будете поражени, али, не, Ви сте, као и сваки пут до сада, сигурни да баш "овај пут пада" !

Тврдите да чланство напушта ДПС, а, ми Вам поручујемо, да Вам је ово писмо оставке  доказ да чланство напуста и Вас, али, ово писмо уједно је и пријатељско упозорење да се добро пресаберете шта Вам ваља радити! Зато, не бавите се чланством ДПС-а, већ Вашим, јер да сте се до сад бавили собом а не ДПС-ом и блаћењем осталих опозиционих колега, како лично, тако и са разноразних лажних профила по друштвеним мрежама, данас не би били ту гдје јесмо !

Знајући да сте све Вама лојалне људе који су Вас због Вашег погрешног дјеловања напустили, називали издајницима и УДБАШ-има, увјеравамо Вас, да нас, такве врсте квалификација нимало неће потрести. Наша савјест је мирна, а, рачуне смо спремне полагати пред Богом.

Због свега наведеног, а и још много тога што ћемо  овом приликом прећутати, а, да ли ћемо икад изговорити, то зависи од Вас, желимо да Вас поздравимо и пожелимо сваки успјех у даљем раду, а, ми ћемо остати досљедне и одане оном исконском у нама, нашем идентитету, Kосовском завјету и нашој Мајци Цркви.

Члан  ГО и ОО Бар, Итана Главановић

Потпредсједница ОО Бар Марија Марсенић

Број прегледа:
hit counters free

Новости