2/2/2020 10:37
Online Counter

Члан Демократске партије социјалиста Милан Бабовић од првог дана учествује у литијама у Бару. Бабовић истиче да одлазак на мирне литије нису протести против Црне Горе већ је то избор сваког појединца и лично право којој цркви припада.

-Моја држава је искључиво Црна Гора. Све оно што моја фамилија и ја имамо је овде и у овој држави, а не негде друго ван ових граница. У овој држави стварамо и радимо, плаћамо све дажбине, порезе и тако је изграђујемо и унапређујемо, каже Бабовић и истиче „Нико не може да ми наметне став о вери, ни о цркви“.

- Одлазак на мирне литије са фамилијом и пријатељима нема никакве везе са партијом, политиком, или било којим страначким темама и протестима против моје Црне Горе. Којем ћу Богу да се молим и у коју цркву да идем је искључиво моје лично и интимно право. Крштен сам под Острогом. Тако да знам којим храмовима и којој цркви припадам, казао је Бабовић.

Гласао сам, каже Бабовић, за независност Црне Горе као и моја породица.

- Мој однос и став према тим питањима се не мења, казао је Баранин Милан Бабовић који је обављао функцију члана Председништва Савета младих ДПС и више других функција у странци Мила Ђукановића.

Био је и члан главног одбора ДПС, а члан је општинског одбора ДПС Бар.

-У претходним годинама када сам биран на поменуте функције у ДПС-у ишао сам у исту цркву, Српску православну цркву и тако ће бити у будуће, казао је Бабовић.

Упитан, ако буде морао да бира између партије ДПС-а и учешћа у литијама које се организују у знак протеста због спорног Закона о слободи вероисповести, Бабовић одговара “Надам се да нећу морати да бирам”.

Миланов отац, Славко Бабовић је добротвор цркве Светог Евстатија у Беранама.

Новости

Број прегледа:
hit counters free

Новости