7/3/2020 7:58
Online Counter

Француска собарица у политици – Драган Ђилас                                                                      

Capua Hannibali Cannae – класична је пословица... ,,Капуа је Ханибалу била Кана. Кана је град где је Ханибал потукао Римљане, а Капуа је био град познат по раскалашном животу. У Капуи је боравила дуже Ханибалова војска, која је касније била потучена, јер су се картагински војници били одали свим могућим уживањима и разврату. Тако је за Ханибала Капуа била исто што Кана за Римљане“- А.В. ,,Латински цитати“; страна 49.

Србија је одавно упала у јадно стање, никад није ни била у сјајном. Знамо да су умешани страни моћници, знамо и  своја колективна ограничења – маторо смо друштво, личне слабости, знамо и да се мора систем мењати. Попут неке изблесављене секте грађанство у Србији очекује појаву месије или изненадни (као Румунија, Бугарска,..) скок у Европску унију  на бескрајном  путу у ЕУ. Затим солидан број очајника најављује армагедонске расплете... Армагедон је код нас нон-стоп, не греше армагедонствујући  али нема ту расплета за бољитак, нормалан  живот честитог света. Пад Милошевићевог режима се није десио, петооктобарска превара је одрађена изручењем ,,Садама“ Милошевића Западу. Пао је Милошевић, преварантски ДОС калкуланти спроведоше (СПС се није бунио!) га  истој екипи која је Слобу хвалила да је фак(FUCK)тор стабилности на Балкану. Осим партијских елита, народ наставља из беде у беду да иде. Вешто се за масе еквилибрира друштвеним слободама и материјалностима, грађанима  je животно стање увек тешко сРање! Од режираних ТВ ријалитија су гори политички.

Српски комунисти својевремено изведоше перформанс ,,*8. седница“ (*Осма седница Централног комитета Савеза комуниста Србије) и рециклираше се. Не испадоше из политичког седла, не одстранише се, настављена су  седлања и до крви садистичка  мамузања народа. Наравно да  лустрација није обављена! Ствара се Милошевићева Социјалистичка партија Србије од Савеза комуниста Србије и Социјалистичког савеза радног народа Србије. Из неодољиве љубави  насталим браком  се спаја имовина, постаје СПС власништво. СФРЈ СКЈ елиташи из комуно-југослАвено-југослОвенске договорне економије нас договорно убацише у  договорне ратове. Ни YU дресирани  поданици се нису бунили против рата: ,,Мора замјенит оцвало братство-јединство договорно братство-убиЈство, немој ми ту даље филозофират друже, рек'о комјсар рат и биће рата!“ Тада се јавља Драган Ђилас, студент али и званични вожд студената. Храбро добија вербалну битку (код Кане) на комунском терену! Тражи од Слободана Милошевића да покрене хапшење хрватске банде шверцера оружја. Оружје се швера за домаће потребе, због домаћег, нашег другарског  грађанског рата који покреће друг Туђман, генерал друга Тита. Генерали ЈНА не хапсе свог комунистичког друга, посматрају из кабинетских фотеља СУБНОР Туђмана старог   партизана ослободиоца. Наш спаситељ   друг-господин комуно-социјалиста Милошевић нешто немушто брабоњари позивајући се на... Браво Ђикси!

Згодно подсећање на победу код Кане обзиром да ОБЈЕКТИВНЕ биографије БЕЗОБЗИРНО пишу ,,ОБЈЕКТИВНИ“ тврдећи да Ђилас није био у политици, не зна шта је политика и да није  политичар!? Фреш принс?

,,Као вођа студентских протеста није желео да уђе у политику док се материјално не обезбеди, а када се прикључио Демократској странци говорио је да је то учинио због Бориса Тадића. Члан ДС је од 2004. године“- милина, био је другар и није ни био члан и ако је био друг (господин) члан с чланском ,,библиотеке“. Хвала твојим објективним медијима Ђикси, прогедах просветљен, доживех сатори, схватам да заиста постоје афирмисане порно глумице које раде све радње али вирго интакта невиност чувају само за брак из љубави... Студентски лидер са очима ван сваке политике је често цитираном реченицом  после ,,битке код Кане“ захтевао да Милошевић напусти власт. ,,МИ ТРАЖИМО ДА ГОСПОДИН МИЛОШЕВИЋ ОДЕ ЗАТО ШТО ВОДИ СЛАБУ ПОЛИТИКУ“- РТС; јун 1992. године. Дакле, неполитички вожд студената је ,,ван политике“ тражио од Слободана Милошевића да напусти политику? Стил чувене реченице не бих коментарисао, реч је о оснивачу ,,Б92“ (НЕ)чувене надриновинарске спрдачине, озбиљне  попут озбиљних научних часописа ,,Треће око“ и ,,Зона сумрака“ или стратешких светских футуролошких политичких анализа Клеопатре пророкуше–торокуше  некад познатог вашарског лопова под именом Душан Илић. Друштвено остварен Ђикс почиње да се бави бизнис алхемијом, открива камен мудрости који не претвара све у злато али у девизе –друга и прва ствар! Постаје богатун али опрез(!), још траје истрага полиције поводом графита по Бг. Неко је писао по зидовима да је Ђилас богатун и мора бити ухваћен! Ту има кривичне одговорности, увредио је богаташа написавши да је богат. Заиста ,,оно као – мислим баш“.... Љуткао се Ђикси и због извештавања медија да сече дрва баш кад је секао дрва – не у околини Дрвара одакле је пореклом. Дрворедна дрва је секао по Београду - ,,E-NOVINE“ предњаче, јадни Ђидо-ефендија њаче на Луковићев цинични пубертетски  ,,е-новински“ хумор. Увређена Ђила  неутешно медијски плаче.

Плакао сам и ја због ,,Е-НОВИНА“ кад нападоше портал за који сам писао (,,Српски културни клуб“), моју књигу и мене. Да,  плакао сам од смеха! И ,,вриштао“ сам по друштвеним мрежама... Нисам дао мојим ратним друговима из земље и иностранства да предузму нешто насилно против Петра Луковића и његове творевине бИСЕРА искомплексираног малоумља.

Блесави Перица Е-новиница убрзо завршава у намештеној ТВ ,,Пинк“ емисији. Храбро пред Александром Вучићем је  Пера сељоберски  урбани легендарац Е-новинарац  бранио обожаваног Вучића од режираног напада љутог Вучићевог непријатеља Небојше Крстића данашњег најфанатичнијег СНС секташа.  Ђикси изгледа заиста јесте француска собарица у политици? Ух, како су му јадно комична нека политичка  спремања била... О'Ђила собарКИЊА пајалицом брише политикантску прашину, а ми ,,еротомани“ имамо чист  поглед на експлицитну голотињу испод сукњичице француске собарице! Дизао је тако невин, наиван из политичког мртвила Недим-ефендију чувеног FREAK SHOW  сремскомиТРОВАЧког прелетачевића, савременог смехотресног дилеју (изјавио да је стручан за министра пољипривреде, јер је рођен у Сремској Митровици), дилетантског Вучићевог министра пољопривреде у два мандата. Зна радњу О' Ђила собарКИЊА чила!

Једногласно је изгласао одлуку о колективној оставци Градски одбор Демократске странкс СМ. Сви подносе  оставку ако неподношљиви градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић постане члан ДС. Подгузлија искусни Недим-ефендија из ДСС  мимо Статута ДС приступницу сређује у Покрајинском одбору ДС Војводине! ,,Мој улазак у ДС лична је одлука, јер мислим да је то добро за Митровчане и будућност овог града да будемо на страни која крчи пут у Европу“-  ,,Danas“  преноси изјаву прелетача Недимовића у Митровици прво познатог као ЛСВ ,,Чанков Босанац“ о ком ,,Крик“ пушта крик  да је у ,,Новој Србији“ члан док га ДСС ставља на списак као свог и ,,народног“ посланика!? Политикантски шизофреник ефенди Недим очарао је наивну Ђилу стару Београђанку из околине Дрвара. Очарана француска собарица Ђила му је под неодољивом магијом и подвезицама испод минића везу  морала чвршће везати. Неодложно! А... ,,То је моја ПОСЛЕДЊА одлука и понашаћу се као члан ДС“- ,,Вечерње новости“ преносе зарицање шизофреног политикантског  прелетача. Покрет ,,Митровица европска регија“ је одмах ново место његове ,,ПОСЛЕДЊЕ ОДЛУКЕ“ да би затим основао и ГГ ,,Вредна Митровица“- збрчкотину док му се диви јадна француска собарица Ђила, слика, љуби, машући прати у Вучићеву СНС где заклети  члан Демократске странке ,,ПОСЛЕДЊОМ ОДЛУКОМ“ (шизофрени политикант) Недим-ефендија постаје министар.

Шабац је место доследног отпора Вучићу и поражавајућем вучићизму. Тамошњи званични лидер Небојша Зеленовић није зелен у политици, чврсто држи  нити бунта против СНСендвичизма. Наравно да Небојша није сам иако је једини видљиви бунтовни вожд Мачве и Срема против понижавајуће лоповске идиократије. Део шабачке екипе је и Александар Продановић биши члан ДС.

,,Брине само о томе како да заштити свој капитал“- изрече поменути Александар о свом председнику ДС Драгану Ђиласу.

М.Малеш:,,Сматрате ли да је брука за странку то што Ђилас није пријавио имовину?“

,,Не бих у то да УЛАЗИМ“-одговара Продановић и ИЗЛАЗИ из ДС.

М.Малеш: ,,Може ли Ђилас да поврати углед ДС?“

,,Не може никако“- зна А.П. одлично о коме се ради, наводи реваншизам ,,сиротице собарице у спремању“ партије собице, те лош однос због патетичне љубоморе према Вуку Јеремићу,... Драгана Ђиласа са места председника опајао је исто тако безлични Пајтић, сви заједно опајали су Демократску странку на сметлиште историје.

Данас после сваковрсног блуда без казне, слома властодржачке развратне  Капуе у којој се зарадило неспутаним  антидржавним перверзијама због одсуства правне државе, ми  имамо привид побуне непостојеће опозиције, пре ,,опозиције“! Не зна се ко је комичнији – француска собарица Ђила у глуматању невиности, његов повратник псић подвијеног репа Вук Јеремић или (Шешељ у лошем покушају) Бошко Обрадовић док смо сви губитници. Отужни ONE MAN BAND   постаде Бошко ,,Шешељ“ придруживањем Ђиласу ком је упареном са Александром Вучићем посветио солидан текст ,,Вучић и Ђилас, два добра друга, два пријатеља“ док је био старешина ,,Двери“ и имао старешинску екипу. Борбене ,,Двери“ је укинуо  ,,борбени“ Бошкиленце, чак су сметали ,,застарашујући“ реквизити  на демонстрацијама ,,Стоп крвавим кошуљама“ – протерани су и ,,опасни“ транспаренти, остаје питање: чиме, како  ће ,,бунџије“ да сруше режим? Протест ,,Стоп крвавим кошуљама“ почео је 2018.године, трајао током прошле, прелио се у ову, а од успеха је имао терање гласних бунтовника и  навукао нам је лудачку кошуљу заједно са Вучићевим режимом. Обрадовић боље да се подсети свог текста, ја ћу подсетити на идеалан рад у пару два добра друга Вучић&Ђилас - два пријатеља то су избори у Београду 2018. ,,Избори“ су били крајње проблематични, нису били у складу са међународним стандардима  али аминовањем од другопласирог Драгана Ђиласа све испаде ОК. Кукао је мало Ђидо на нерегуларност али сузе се пролише, испарише - СНС караван оде даље да заузима фотеље. За разумети је, веровали или не – Драган Ђилас је тад био поново нов у политици што доказује интервјуом Јелки Јовановић. У тексту објављеном 9. фебруара 2018. (Бг избори су били у марту те године) Ђиксара ,,говори о разлозима за повратак у политику после ВИШЕГОДИШЊЕ ПАУЗЕ“- цитат је преузет из текста. Ух, заиста кад је он био у политици и зашто се тако неискусан, нов упустио у београдску изборну трку?  Имао Ђиле нов пословни аранжман са Вучићем?

Француска собарКИЊА Ђила усрала изборну мотку, да је фрајерчина добио би њом и марш из политике али она је само скратила сукњицу, ставила црвеније халтере и заузела нову позицију-ПОЗУ. Улеће уносећи своју политичку дилетантску невиност у некакву политичку коалицију ,,Савез за Србију“ да би направила и странку после те рекламе.  Најновији мираз политици осим Ђиксариног девичанства постаје ,,Странка слободе и правде“ основана прошле године. Странка има три функције потпредседника  на једној је Борко Стефановић ком је то шеста партија. Од председника ,,Странке слободе и правде“ Ђикса  – искусно, још искусније је што му је бивши Борислав (законски променио име у ,,Борко“) и лични заменик! Мушкарасти власник  крваве кошуље даје тестостеронску снагу кабинетској гњилој гузичици-фотељашици прашине пајалици. Ђила управо има љуту битку прашинском пајалицом са сличном спремачкињом Јовом Бакићем. Полемишу заБлуднице ко је коме шта рекао прееЕе....

На љуту рану иде љута трава што Драган Ђилас кабинетска  мушкатла  свакако не може  бити. Обичан је џокер за замајавање нас незадовољника, брана да неко радикалније не крене у рушење Вучићеве  кримократије. Смешно  је Ђилду поредити са ,,сличним“ борцем и Махмуд Ахмадинежад је био студентски лидер у опасном времену. Биле су  године преврата када је  Иран мењао себе, Ахмадинежад координише осветнички напад на амбасаду САД у Техерену. Води тад политичко и војно крило акције (први ешелон, била су још два). Ирански студентски вођа са својим колегама студентима ризикује живот, није био собно лапрдало! Ђилас ни у СФРЈ рату не учествује –инжењер је као и Ахмадинежад ком рат Ирана и Ирака постаје битка са собом, потом и са непријатељима. Отаџбина БиХ Ђиксу ратује после, ни  његова  дедовина места Очигрије није мотив ,,старом“ београдском богатуну да се бори. Него... Обојица су били и градоначелници свог главног града, видесмо и како је убрзо  рђаво стари БеогРЂАН прошао. Иранац одскаче до функције председника Ирана! Ахмадинежад затим дефинитивно напушта политику, бива виђен како се вози градским јавним превозом. Ажмадинежадовим функционерима кад  открију ,,ружну прошлост“, он их отписује док наша Ђила  брише прашину и јунака афере ,,Сателит“ Борка поставља за ЛИЧНОГ заменика у новој, најновијој партији. Светска вест била - да је бивши политички ,,самопензионисани“ председник Ирана М.А. хапшен због залагања за сиротињу, наша Ђила из Очигрије полемише са неким узалудним левим буржоа левичарем Бакићем, тепих револуционарчином без револуције... Можда Очигријац кроз сузе прозове и другог садашњег опозиционара, свог опозиционог саборца А. Продановића? Није шала, био је као председник Градског одбора ДС С. Митровице против Ђиласа и његовог пулена Недим-ефендије, давао осуђујуће  инетрвјуе.

Масовни антирежимски протести у провинцији су престали, угасили се. Млада Србија се креће ка расејању док ова ,,тврдог језгра“ унутрашња, не мање несрећна има кретање стокхолмског синдрома за несрећним ,,месијанским“  Александром Вучићем. Добри дух Београда је још у масовном бунтовном таласању, нека има акције бар због менталне хигијене. Храбрости у Србији још има, прилично маторе али је има. Надам се да ће нас ХРАБРЕ  и срећа пратити (AUDACES FORTUNA IUVAT), да ћемо дочекати слободнија, богатија јутра кад ће бити прекидана емитовања ријалитија. Нисам за забрану ријалитија, нека их буде од 00:00 до 06:00, нека се један ријалити назове ,,Француска собарица“, нека и политикантКИЊА  Ђила ту буде звезда кад не може у политици.  Драган Ђилас припада ријалитију, заиста  му је ту место. За ,,Француску собарицу“ тад треба пуштати викендом из установе затвореног типа А.Вучића да терапијски учествује. Зашто да опет не освоји мало популарности, успешно натера ,,аполитичног“ Ђикса да се сети прошлости, споји неку мисао (АКО ЈЕ ИМА?) у бар две њоњаве  реченице и наравно, не дозволити им обрачун пајалицама за прашину!  

Данко Б. Марин 2020.

Број прегледа:
hit counters free

Новости