7/8/2019 11:41
Online Counter

Одборници Општине Тузи одлучиваће сјутра о подизивању спомен - обиљежја Ђерђу Kастриоту Скендербегу. Према документу достављеном одборницима, споменик јунаку и војсковођи треба да буде постављен на платоу истоимене основне школе „Ђерђ Kастриоти Скендербег“ у Затријепчу.

„Споменик ће се израдити од изливене бронзе, у форми бисте. Имаће висину 120 центиметара, ширину прса 45, ширину рамена 80 центиметара. Димензије постамента ће бити: висина 140 центиметара, ширина 80. Укупна висина бисте са постаментом ће бити 260 центиметара“, пише у предлогу Одлуке. Рок за подизање споменика је до краја ове године.

Средства за подизање бисте обезбиједиће Фондација “Trieshi” из Њујорка. За одржавање спомен-обиљежја, како је наведено, биће задужена Основна школа.

Предлог да се ова тачка по хитном поступку уврсти на дневни ред доставио је предсједник Општине Ник Ђељошај. Ђељошај је раније најавио да ће иницирати постављање споменика Скендербегу на двије локације у Тузима - у центру и у Затријепчу. Подизање споменика најављено је и у Улцињу.

Број прегледа:
hit counters free

Новости