24/7/2019 20:13
Online Counter

Драматург Биљана Србљановић оценила је да ће "сениорима" на Твитеру поћи за руком оно што није пошло Александру Вучићу – да уништи српску опозицију.

Она је истакла да је та инстант пажња коју је најстарија генерација опозиционара открила, "тај популизам у свом најдиректнијем облику, оно што ће уништити оно мало смисла који је преостао у Срба".

- То како се "кандидати" на Твитеру урушавају поред нашим очима, а тиме и потребу за политичким ангажманом, како нас све забављају и засмејавају, па нас онда разгоропаде, па се ми као нешто много разљутимо, а тиме буквално истрошимо и последњу мрву смисла било какве политике, то до сада није виђено - навела је Србљановић.

Она је истакла да је Твитер прерастао и бине и опозиционе медије и трибуне, и да је "створена једна 24 часа отворена виртуелна кафана у којој се гости отимају за парче славе, за најгласнији смех, аплауз присутних, ново пиће и ритвит и лајк".

- У међувремену, не могу да схвате како да се тај масовни ритвит никада није претворио у милион људи на улици, у два милиона гласова и у тријумф њихове воље, да својим утицајем и промишљањем неће променити ништа - написала је Биљана.

Број прегледа:

Новости