12/6/2021 20:04
Online Counter

Капитен фудбалске репрезентације Данске Кристијан Ериксен налази се у болници и у стабилном је стању, објавила је УЕФА путем Твитер налога.

“Играч је пребачен у болницу и стабилизован је”, навела је УЕФА.

Репрезентативац Данске из редова Интера се срушио у 43. минуту утакмице групе Б против Финске (у том тренутку било је 0:0), а медицински тим је утрчао и реанимирао га, а онда је Данац изнијет у свијесном стању са терена стадиона у Копенхагену “Паркен” са маском за кисеоник, држећи се за главу.

Састанак обије репрезентације, званичника утакмице о томе шта ће се даље дешавати ће се одржати у 19.45.

Још се не зна да ли ће меч бити настављен.

Након овог меча, планирано је да у групи Б играју Белгија и Русија, од 21.00.

Званичан спикер на стадиону “Паркен” је замолио публику да остане на својим мјестима, да не напушта објекат, јер постоји шанса да би меч Европског првенства између Данске и Финске могао да буде настављен, након што се срушио Крисијан Ериксен (29) пред крај првог полувремена, при резултату 0:0.

Међутим, и даље се не зна какво је стање капитена Данске, који је колабирао насред терена, након чега га је медицински тим реанимирао, а потом је са маском за кисеоник изнесен са терена.

Ериксонова супруга се одмах појавила на терену послије колабирања.

Сцене приликом изласка са терена показују да је Ериксен био свијестан и да се држао за главу.

Подсјетимо, поменута ситуација десила се у финишу првог полувремена и то након што је Ериксен кренуо по једну лопту, а након тога се само срушио и пао на терен. Највјероватније да је у питању срчани удар, али свакако да ће више информација бити познато ускоро.

Утакмица је одмах прекинута, а сви играчи Данске и Финске неколико секунди након тога држали су се за главу и у невјерици гледали шта се дешава.

Према видеоснимцима који долазе из Данске, љекарске екипе се боре за живот овог фудбалера Интера.

Фудбалери обе екипе одмах су направили “зид” око Ериксена како се не би могло видјети шта се дешава, а друштвене мреже одмах су преплавиле бројни коментари и поруке подршке за овог фудбалера Интера.

Ериксен иза себе има одличну сезону гдје је с Интером освојио титулу првака Италије, а раније је у каријери играо за Тотенхем и Ајакс. За репрезентацију Данске је дебитовао 2010. године.

Број прегледа:
hit counters free

Новости