4/8/2022 10:20
Online Counter

Због ''пропуста'' и намјерног покушаја смјене просрпских кадрова у Министарству унутрашњих послова Црне Горе, почела је са радом Комисија која испитује таква сазнања и наводе, потврђено је незванично порталу Уједињење. Комисија је формирана одлуком министра унутрашних послова Филипа Аџића.

''Чудно'' је да политички и институционални представници Срба, због личних интереса, ''пуштају'' низ воду сународнике професионалце у многим државним органима и институцијама, конкретно у полицији. Један од саговорника портала Уједињење, Србин, професионално запослен у МУП–у, тврди да је индикативно да посланици који наводно заступају српске интересе у Скупштини Црне Горе, редовно форсирају процрногорске кадрове у свим државним структурама. То се нарочито односи, не само на полицију, него и на гласање у Скупштини када се врши избор, односно попуна упражњених мјеста, везано за судове, или друге органе у којима скоро и да нема Срба.

''Тако је недавно Нова српска демократија, умјесто неколико заинтересованих и стручних Срба, подржала Дражена Медојевића, Црногорца, из Покрета за промјене, за члана Судског савјета'', каже наш саговорник, истичући да се за питање статуса Срба у полицији и Војсци Црне Горе нико не интересује.

Други саговорник портала Уједињење истиче да је Комисија МУП–а почела са радом, да се обилазе центри безбједности, поготово са сјеверу државе, да се достављају и анализирају материјали. Он тврди да се све ово ради на основу пријава ''поражених екипа и странака'' на изборима у августу 2020. године, прије свега из редова Социјалдемократске партије, Социјалдемократа и и Бошњачке странке.

''Управо је обрачун са српским кадровима разлог зашто је министар пристао на формирање Комисије. Црногорски кадрови у МУП–у, управо у раду ове Комисије виде начин да посао одраде до краја. Србима, против којих су покренути поступци и поднесене пријаве, објашњено је да је ријеч о непристрасном тијелу које ће, наводно, да донесе фер и закључке засноване на чињеницама. Када се посао одради до краја, биће касно за доста тога...'', закључује саговорник портала Уједињење.

Број прегледа:
hit counters free

Новости