28/12/2019 10:05
Online Counter

Припадници Партије правде и помирења, која је најтврђи конкурент Бошњачкој странци у Црној Гори, не слажу се са свјеже донесеним Законом о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Саговорник портала Српско уједињење из редова партије — филијале муфтије др Муамера Зукорлића, тврди да се новим Законом о слободи вјероисповијести угрожава имовина Исламске заједнице Црне Горе.

— Ми, Бошњаци муслимани, морамо да организујемо одбрану џамија и старих вакуфа у Црној Гори. Ако ми не заштитимо наше вјерско, национално и културно добро, неће за нас то урадити ни Срби, још мање Црногорци — каже саговорник портала Српско уједињење.

Он наглашава да се у одбору Странке правде и помирења из Петњице осјећа одлучност чланства да се брани имовина која припада Исламској заједници, односно да се не дозволи режиму да ''изнајмљује'' и скрнави вјерске објекте који припадају муслиманима.

Кампања се спроводи под мотом: ''Не дамо џамије Црној Гори''.

На интернет презентацији Партије правде и помирења већ је почела акција одбране вјерских објеката муслимана из Црне Горе.

Број прегледа:
hit counters free

Новости