6/3/2020 12:54
Online Counter

Томислав Николић, бивши предсједник Србије, извозио је ракију шљиву, тзв. Томовачу, у Кину, сазнаје портал Српско уједињење. Према информацијама које нам је доставило више високорангираних српских државних функционера, флаше су дистрибуиране у у обичном, али и специјалном – луксузном паковању, са кожном амбалажом, преко фирме ''Тргомен'', по цијени од 70 долара!

Главни човјек за ову операцију је Предраг Микић, који је био и савјетник Томислава Николића за привреду у вријеме док је обављао дужност предсједника државе.

Син Томислава Николића, досадашњи градоначелник Крагујевца, Радомир Николић, није на одборничкој листи Српске напредне странке за предстојеће локалне изборе у том граду. Према нашим поузданим информацијама, које су, опет, потврђене од стране једног члана предсједништва Српске напредне странке, он ће нејвјероватније бити наредни амбасадор Србије у Кини!

Други Николићев син, Бранислав, фудбалски је тренер у Кини, са платом од 35.000 долара мјесечно. У више наврата је доводио делегације кинеских привредника у Србију. Својевремено је једна кинеска компанија долазила и у Фудбалски клуб Црвену звезду са циљем улагања. Бранислав Николић је, иначе, супруг Милене Бачевић, која ће ћерка Милана Бачевића, актуелног амбасадора Србије у Кини.

Томислав Николић је по истеку мандата предсједника Републике Србије, покушао да се још једном кандидује. Након што су органи Српске напредне странке кандидовали Александра Вучића, склопљен је дил двојице оснивача СНС-а. Николић је морао да се задовољи ''утјешном'' наградом – од маја 2017. године налази се на челу Националног савјета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Народном Републиком Kином.

У међувремену, држава је блокирала ''чешљање'' послова Николићеве супруге Драгице у истоименој Фондацији. Уколико ова Фондација престане да ради, сагласно недавно измијењеном Статуту, комплетна имовина биће пренијета удружењу ''Завет'' на чијем се челу налази, погађате – Драгица Николић!

Чиме је Томислав Николић све ово заслужио?

Број прегледа:
hit counters free

Новости