11/3/2020 11:58
Online Counter

У наставку исповијести за портал Српско уједињење, генерал Небојша Павковић присјетио се преговора у Рамбујеу:

- И сами знате шта се догодило у Рамбујеу. Тамо није ни дошло до сусрета две делегације. Оне се нису ни среле, ни договарале. Све је рађено преко посредника. Нама су понуђени услови које наша делегација није могла да прихвати. Долазак снага НАТО на цео простор Савезне Републике Југославије, као и одредбе да Шиптари могу после три године да се референдумом изјасне о статусу покрајине. Онда је то практично био јасан сигнал да ће доћи до агресије као што је и дошло. Рачак је то само убрзао, каже генерал.

На питање да ли је тачно да смо поред Ф16 срушили и још много других летелица, генерал Павковић је прокоментарисао да ''то што је срушен невидљиви, то нисмо урадили ми из Приштинског корпуса''.

- Наше јединице ПВО су дејствовале по авионима, а ја сам био у прилици да лично видим пад три авиона. Један се десио на планини Ћићевици, други на Адровачким планинама у околини Приштине, а трећи се на Проклетијама. Ми нисмо могли да дођемо до њихових остатака, нити су наше јединице требале да се жртвују и гину у шумама од терориста да би дошли до остатака тих авиона. Kод наших јединица ПВО, постоје уређаји који региструју поготке и они знају када су погодили авион, али то не значи да је он пао, јер такви авиони су напуштали наш простор, према Албанији, Македонији, БИХ... Постојали су званични извештаји државног руководства тих република који су известили да је пало неколико авиона, тврди Небојша Павковић.

Следеће питање је било, зашто се у јавности не прича више о томе, на шта је генерал рекао:

- Па вероватно се не прича јер нема о томе конкретних доказа. Најбоље податке су дали они чији авиони су срушени. Сад  излази на видело колико су наше снаге погодиле непријатељаких авиона, не само Трећа армија, него и цела Војска СРЈ.

Број прегледа:
hit counters free

Новости