8/4/2020 19:17
Online Counter

Икона Пресвете Богородице у Храму Светога Јована Владимира у Бару почела је опет да мироточи, сазнаје и фотографијом документује портал Српско уједињење.

Почетком октобра прошле календарске године портал Српско уједињење први је писао о чуду Божијем у барском храму. Значајан број медија у Србији (у Црној Гори нико о томе није, сем нас, писао), у интервалу до нове календарске 2020. године, извјештавао је, након нашег писања, да копија иконе Пећке Богородице која се налази у храму Светог Јована Владимира у Бару дуже вријеме ''по мало'' мироточи.

Крајем године су се појавиле фотографије на друштвеним мрежама које су доказале да је икона буквално проплакала.

Подсјећамо и да је тада један од уваженијих теолога Српске православне цркве, с којим смо разговарали о овом феномену и који нам је дао информацију и фотографије које свједоче о чуду, устврдио за Српско уједињење да је сваки случај мироточења иконе Мајке Божије, без изузетка, реакција на људске гријехове.

''Богородица, Христова мајка, мајка је свих људи. Она према свим људима има универзални мајчински и заштитнички однос. Зато је најјача молитва управо њој. Свака молитва Богородици иде директно пред Господа Исуса Христа. Када икона Мајке Божије мироточи, порука је јасна: треба да се као појединци и као колектив замислимо над оним што чинимо или над оним што се чини у наше име. Док смо на вријеме'', закључио је тада наш саговорник.

Он је данас, ексклузивно за портал Српско уједињење, казао да је епидемија коронавируса показала да Мајка Божија на вријеме опомиње.

''Чудо Божије, када се догодио Христов народ у Црној Гори, одмах након суза Мајке Божије, ублажило је широм српских земаља последице коронавируса. Нове сузе Мајке Божије свједоче да нас чекају нова искушења. Да ли је у питању упозорење нашим епископима због занемаривања пуноте Васкрса или је нешто друго у питању, видјећемо. Свакако, није добро. Мајка Божија нас, у сваком случају, зове у цркве и тражи да појачамо искреност и усрдност наших молитви'', закључио је саговорник портала Српско уједињење.

Број прегледа:
hit counters free

Новости