5/12/2019 11:13
Online Counter

Сукоб кланова унутар владајуће политичке елите у Црној Гори, након Конгреса Демократске партије социјалиста, улази у нову фазу. Још један од добро познатих тајкуна, близак једној од режимских фракција, ''заратио'' је са државним врхом због губитка неколико монополских пословних пројеката, сазнаје портал Српско уједињење.

― Није у питању идеолошки, нити сукоб система вриједности, него класични интересни обрачун, каже један од извора портала Српско уједињење.

Према нашим сазнањима, у штабу који је близак предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу, а који диригује већини формалних и неформалних центара моћи, сумња се и да је тајкун који је ''мета'' давао позамашне суме новца једној опозиционој парламентарној странци, урушавајући дио политичког монопола ДПС―а и уцјењујући појединце из врха власти јачањем утицаја опозиције. Да ли ће сукоб испливати у јавност прије новогодишњих празника или неће, зависи од тога да ли ће инспекцијски и други државни органи, како се сумња, ''чешљати'' и оно ''што не треба''.

― Поједини блиски сарадници тајкуна који је на очигледном удару, сумњају да је ријеч о класичном обрачуну због послова на које монополски ''пуцају'' из Ђукановићевог блиског окружења, али су око забацали и припадници ''Мојковачког клана''. Да ли ће специјални државни тужилац у све бити укључен зато што ради свој посао, или вјероватније, по нечијем личном налогу, остаје да видимо, каже један од наших извора из врха црногорске ''еминентне'' компаније.

Могуће да Ђукановићев режим новом афером покушава да одбјеглог бизнисмена Душка Кнежевића склони у страну, те да његове оптужбе на рачун Мила Ђукановића, Славољуба Стијеповића, Бранимира Гвозденовића и осталих фунционера ДПС―а, миц по миц прекрије вео заборава, каже један од инсајдера портала Српско уједињење из кругова блиских врху власти.

Број прегледа:
hit counters free

Новости