28/11/2019 15:44
Online Counter

Бивши лидер Социјалистичке народне партије Срђан Милић ''изабрао'' је име за нову политичку организацију коју ће предводити он или некадашња посланица СНП-а Снежана Јоница. Одлучио се за ''Социјалисти Црне Горе'', сазнаје портал Српско уједињење из врха Иницијативног одбора за формирање нове партије.  

— Највјероватније ће предсједник ипак бити Снежана јер нам је Срђан рекао да нема образа да преузме ''Социјалисте Црне Горе'' након свих политичких промашаја које је направио. Он је ту да преко ДПС—а набавља паре и завршава медијску логистику. Име је он изабрао и то ћемо поштовати. Као што је Иван Брајовић изабрао да након СДП-а, оснује социјалдемократе, тако је наш добри Срђа пресјекао: након СНП-а, бићемо социјалисти — тврди наш саговорник који ''изузетно цијени преговорачке способности Срђана Милића и повјерење које у њега имају у ДПС—у''.

Према поузданим информацијама портала Српско уједињење, Срђан Милић увелико обилази чланове општинских одбора Социјалистичке народне партије. Током дужих, испитивачких или уцјењивачких разговора — подилази, нуди или пријети.

Двојица чланова Општинског одбора СНП-а из Бијелог Поља, на које је Милић прексиноћ вршио притисак тврде да је некадашњи лидер СНП-а казао да је за ''Социјалисте Црне Горе'' важно да узму цензус, сами или у некој коалицији, те да није битно да ли ће добити три одсто или 10 одсто на изборима.

— Био сам запрепашћен када ми је лично Срђан Милић казао да ће ''Социјалисти Црне Горе'' бити у власти након избора идуће године, без обзира на то да ли ће имати два, пет или 15 посланика. Ја сам га ''навукао'' и рекао сам му да ми је доста више да будем опозиција без користи, а он се онда ''отворио'' и као из топа саопштио да је већ испреговарао улазак у власт са ДПС—ом, макар и са два посланика. Рекао је да је ДПС једина озбиљна партија у Црној Гори и да ће владати још 30 година. Тек сада ми је јасно да је човјек од почетка убачен да разбије СНП и зато ћу у СНП-у остати док сам жив! — поентира један од наших саговорника и истиче да је партија у Бијелом Пољу сада јача него икада јер су уз ње отишли они који ''двије и по године нијесу прстом мрднули да нешто ураде за СНП''.

— Најгоре је што су и нас који смо хтјели да радимо спутавали да било што остваримо унутар партије или на терену. Сада ћемо да се измјеримо. Већ је спремно стотињак повратника у СНП који су се, управо због кадрова који су данас напустили партију, пасивизирали још годину дана прије локалних избора — закључује наш други саговорник.

Број прегледа:
hit counters free

Новости