27/7/2019 10:38
Online Counter

Члан конзервативне америчке групе добио је отказ након што је на студенстком самиту, на којем се обратио амерички председник Доналд Трамп, емитовао преко пројектора измењену верзију председничког печата, на којем се уместо једноглавог, налази двоглави орао, сличан оном на руској застави. BBC истиче да се двоглави орао налази и на заставама Србије, Албаније и Црне Горе, али оцењује да се наведена верзија печата највероватније односи на Русију, имајући у виду да су Трампов мандат обележили односи са Москвом и председником те земље Владимиром Путином.

То, међутим, није једина разлика у односу на оригиналну америчку верзију – уместо да орао држи 13 стрела, које представљају 13 првобитних држава, у његовим канџама налазе се палице за голф што делује као ода љубави председника према том спорту. Такође, уместо маслинове граничице, у десној канџи орао држи свежањ новца, напомиње BBC.

Представник групе Turning Point USA рекао је за The Washington Post да је реч о грешци, која је уследила због ужурбане претраге преко интернета. Инцидент се догодио када се амерички председник попео на бину на самиту, након што је емитован 12-оминутни видео снимак о Трамповом путу до Беле куће.

Број прегледа:
hit counters free

Новости