30/10/2019 6:14
Online Counter

Премијер Душко Марковић казао је да ће парламенту доставити предлог Закона о слободи вјероисповјести, уколико и поред дијалога не обезбиједи сагласност Митрополије црногорско приморске. Марковић је казао да Митрополија и митрополит Амфилохије не поштују законе и не желе да прихвате да је Црна Гора независна држава.

„Још неко кратко вријеме ћемо наставити разговоре о Закону о слободи вјероисповијести, а ако не буде сагласности, закон ћемо предложити Скупштини. Онда ћемо силом закона довести познанији права све у Црној Гори, па и Митрополију црногорско приморску", казао је Марковић у интервју за РТЦГ.

Он је подсјетио и да се недавно састао са митрополитом Амфилохијем, истичући да тај састанак није био корак ка усаглашавању ставова о закону. Марковић је поновио да је Влада припремила добар закон, али да највише отворених питања има са Митрополијом црногорско приморском.

"Ја са митрополитом увијек оштро полемишем о кључном питању, поштовању закона и државе. Не можете се у једној држави понашати анархично и непоштовати законе и државу", казао је Марковић и истакао да митрополит Амфилохије, са свештенством, не уважава то што је Црна Гора НАТО чланица и европска држава.

"Он и даље не жели да прихвати да је Црна Гора независна држава и што је најгоре Митрополија и он не поштују ниједан закон. Питао сам га да ли Ви стварно мислите да држава нема снаге да ваше незаконите интервенције у простору спријечи и сруши. Имамо, можемо то урадити за један дан, за једну ноћ. И крстионицу, и цркву на Румији, и све друге цркве које градите без сагласности државе. Али, не желимо то да радимо, желимо да у дијалогу дођемо до рјешења”, казао је Марковић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости