27/7/2019 22:57
Online Counter

Упитан да прокоментарише недавне оцјене некадашњег предсједника Општине Пљевља Мирка Ђачића да су „функционери ДПС-а срасли са фотељама“ и да је „ДПС спреман за ремонт“, премијер Душко Марковић је рекао да Демократску партију социјалиста чине људи које обједињује идеолошки, политички и економски програм.

„Ми у нашој политичкој организацији имамо преко 4.000 људи који формално раде на овим питањима у оквиру ДПС-а. Господин Ђачић је дуго времена био у нашем политичком тиму, није од млађе генерације политичара да би могао да дијели пацке Демократској партији социјалиста и њеном вођству. Да нам тај приговор дају наши млади чланови, који би вјероватно имали више права на то – онда бих разумио. Дакле, он је у једном тренутку одлучио да не буде дио нашег политичког тима. Срећан му пут. Ми смо веома задовољни што у нашу политичку организацију свакога дана долазе нови млади људи. Данас на изборној сједници новог Општинског одбора у Бијелом Пољу смо констатовали да имамо 25% нових чланова који по први пут постају чланови Општинског одбора, на нивоу Црне Горе то је још већи процент, преко 30%, дакле ко жели да буде са нама на овој политичкој платформи добро је дошао, ко жели да остане са нама на овој политичкој платформи добро је дошао, ко не жели са нама да ради срећан му пут и свака срећа у животу“, казао је Марковић.

На питање да ли је са Ђачићем покушао да разговара да остане на функцији, он је рекао да није покушавао него је разговарао интензивно.

„Више пута је он био у мом кабинету него било који други градоначелник. Погледајте Вашу медијску архиву и изјаве господина Ђачића гдје се свакога децембра у претходне двије године захваљивао Влади на значајној подршци и финансијској помоћи да превазиђу финансијске проблеме локалне самоуправе. У Црној Гори амнезија је нешто што је у политици веома присутно, вјероватно и код господина Ђачића. Истина и чињенице су на страни Владе“, закључио је Марковић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости