25/4/2020 10:08
Online Counter

Духовне вође, представници различитих светских религија и вера, одржали су заједничку молитву у Јерусалиму за спасење од пандемије вируса корона. Молитва је емитована на интернету и друштвеним мрежама.

У заједничкој молитви учествовали су главни рабини (сефардски и ашкенази) Израела, Ицхак Јосеф и Меир Лау, латински патријарх Јерусалима Пјербатиста Пицабала, грчки православни патријарх Јерусалима Теофил Трећи, док су муслимане представљали шеик Гамал ел Убра, шеик Агел ел Атраш и духовни вођа Друза шеик Мовафак Тариф.

Први пут у историји духовне вође окупиле су се на отвореном простору да учествују у заједничкој молитви. У припреми догађаја активно је учествовало Министарство спољних послова Израела.

„У овим немирним временима настављамо да слушамо све гласније гласове против читавих заједница. Ова нова страшна стварност погодила је цело човечанство, без обзира на религију, пол и расу. Уздајући се у солидарност, позивамо све људе света да удруже своје напоре у заједничкој молитви за здравље и јединство“, наводи се у заједничкој поруци духовних лидера коју је објавила прес-службе израелске владе.

У Израелу су данас по налогу Министарства здравља затворене све молитвене институције: цркве, џамије и синагоге. Молитве су дозвољене на отвореном у групама не већим од 19 људи, уз поштовање међусобне удаљености од два метра.

Број прегледа:
hit counters free

Новости