27/7/2019 16:42
Online Counter

Бивши репрезентативац Савезне Републике Југославије Љубинко Друловић присетио се једне од вероватно најузбудљивијих утакмица у каријери против Хрватске пре тачно 20 година. "Плави" су се након ремија од 2:2 пласирали на Европско првенство и направили праву сензацију оставивши иза себе Хрвате који нису учествовали на највећем турниру "старог континента", иако су само годину дана раније били трећи на Мундијалу у Француској.

- Хрвати су пре утакмице пекли вола на Тргу Бана Јелачића. Рађене су анкете, сви су типовали 3:0, 5:0, 6:1, гађали су се бројкама, кладили се колико ћемо да примимо. Ту смо такође показали карактер после искључења Бате Мирковића. Ја већу и тужнију поворку нисам видео у свом животу као на улицама Загреба после тих 2:2. Од еуфорије до трагедије. За њих је то био велики ударац јер су годину дана раније били трећи на Светском првенству. Мува се није чула у њиховој свлачионици. А треба ли да вас подсећам ко је све био у тој свлачионици. Све ас до аса. Kога год да питате из те генерације, сви ће вам рећи да им је то најтежи пораз у каријери - изјавио је Друловић.

Друловић је тих година био важан шраф националног тима Југославије, али и Порта. Затим је прешао у Бенфику, да би уследио повратак у Партизан 2003. године.

Број прегледа:
hit counters free

Новости