24/12/2019 17:24
Online Counter

Уредник и власник портала Борба Дражен Живковић саопштио је да је јутрошње хапшење наставак терора који се спроводи над слободним новинарима. Поручио је да га нијесу и неће заплашити слијепи послушници страних амбасада и извршиоци налога врха режима.

Живковић је ухапшен по налогу тужилаштва. Њега је око 10 часова ухапсила подгоричка полиција по директиви ОДТ-а. Приведен је у близини Скупштине на радном задатку.

— Полиција је јутрос, као да сам последњи криминалац, дошла на врата мојих родитеља да ме хапси, иако ја тамо годинама не живим. У том моменту сам био на радном задатку испред Скупштине. Kасније су ме ухапсили у центру Подгорице и одвели на саслушање у Тужилаштво. Заиста, морам рећи да се полиција понашала веома професионално и да је и њима било неугодно због ситуације у којој су се нашли — казао је Живковић по изласку из Тужилаштва.

Наводи да га ово неће обесхрабрити да и даље настави да пише о криминалу и спрегама криминала и режима.

— Жалосно је, јадно и биједно то што ради једна група младих људи који у данима када власт јуриша на СПЦ јуришају са исто толико жара на слободне новинаре. Док сам се ја борио против криминала и писао о томе, они су се играли у пијеску. И данас они хоће мени да утврђују степен опозиционарства. Могу само да им поручим: “Ћераћемо се још”! — казао је Живковић.

Ово је по његовим ријечима само извршавање налога Амбасаде САД-а у Подгорици.

— Ово је јединствен случај у свијету да опозиција тражи хапшење опозиционог новинара, који је већ хапшен и прогањан од стране власти — рекао је он.

Наставак саслушања је заказан за 22. јануар следеће године.

Хапшење Живковића је наложено по пријави Демократа Алексе Бечића. Тужилаштво и Бечић у поступку терете уредника Борбе за кривично дјело фалсификовање исправе.

Уредник Борбе је ухапшен због текста од прије четири мјесеца, а везано за лажне фактуре тог политичког субјекта. Све наведено у тексту је потврдио инсајдер Дејан Лакић, али Демократе, док он није ухапшен у Београду, нијесу демантовале ништа од наведеног у тексту.

Број прегледа:
hit counters free

Новости