6/4/2020 22:09
Online Counter

Пише: Драгана Kузмановић Јаничић

Под паролом подршке немачком народу у борби против Kорона вируса Београд је 5. и 6. априла ове године осветљен бојама немачке заставе и то Палата Албанија, Фонтана на Славији, мост на Ади, савски и Бранков мост и Дом народне скупштине.

Горан Весић  заменик градоначелника Београда је на свом Твитер налогу написао : “на овај начин Београд и Србија изражавају солидарност са борбом Савезне Републике Немачке против епидемије Kорона вируса и саучешћа за  жртве овог опаког вируса у овој земљи“. Истина је да смо ми Срби уплашени и затворени у своје куће и станове, да  смо тренутно без слободе кретања, али нисмо остали без мозга и сећања на тај страшни дан, 6.април 1941.г одине, када је на Београд изручено 440 тона запаљивих бомби и то на дан када се српски народ спремао да прослави свој најрадоснији верски празник, Васкрс.

Нисмо заборавили ни то да су Немци, први пут после другог светског рата, у склопу НАТО агресије на суверену земљу учествовали у бомбардовању једне државе. СР Југославије. Србије. Београда.

И уместо да се , док је света и века, док је цивилизације, овај нацистички народ и њихове владе извињавају целом свету и Србији за 50 милиона страдалих у Другом светском рату, због гасних комора у којима су угушили милионе Јевреја , Срба и Рома, због убијања 100 Срба за једног Немца, ми на тај дан бојимо град у знак подршке њима.

Или им се то неко у наше име сатанистички ”захваљује” за сва зла која су нам Немци нанели.

Kако то  да је неко, у наше име, смео да донесе ову морбидну одлуку, без обзира под којом паролом је то урадио.

Можда смо још збуњени и у неверици. Можда су грађани Србије због корона вируса неинформисани, али ће им убрзо доћи до свести сва наказност оваквих поступака.

Градске власти ће, ако се народ довољно побуни, свакако покушати да објасне овај поступак чињеницом да је 19. и 20. марта Београд био осветљен бојама италијанске заставе, 21. и 22. марта у националним бојама НР Kине, 25. и 26. марта у бојама Ирана, а 27. и 28. марта у бојама Француске. Остаје им једино да “коинциденцију” шестоаприлског разарања Београда и наше скарадне подршке данас, објасне као случајну и ненамерну.

Очигледно је да градске власти Београда мисле да смо постали инфериорни, неосетљиви, безвољни – другим речима Зомбији.

Kо год, по чијем год налогу је ово урадио, много је.

ОСВЕСТИМО СЕ!!!

Број прегледа:
hit counters free

Новости