29/8/2022 22:20
Online Counter

Драги пријатељи,

напоменућу само неколико примера, неких светских процеса који су у себи носили неки облик измењене нацистичке идеологије.  

Примера ради , након другог светског рата, свет је веровао да је фашизам уништен у корену. Само пет година после страхота које је донео други светски рат на челу са Немачком, 1950 године на предлог француског премијера Роберта Шумана основана је заједница за угаљ и челик, коју су упочетку чиниле Француска и Немацка, Белгија, Холандија, Италија и Луксембург а која је наводно требала да спречи заклете непријатеље Француску и Немачку да производе оружје и да ратују. Ова заједница је, на неки начин и била зачетник Европске уније. А Немачка је, на тај начин, и поред милионских шртава у Другом светском рату, постала један од стубова стварања данашње Европске  Уније..

После пада Берлинског зида и завршетка хладног рата, као и распада Варшавског пакта, Запад се Горбачову заклео , али не и потписао да неће ширити своје границе  утицаја на исток, иако је то уствари био једини циљ. НАТО остаје једини војни савез који започиње инвазију у свим облицима, политичким, финансијским, рушењем влада и довођењем својих људи на чело држава и освајање управо земаља истока. Свет још увек не схвата да фашизам није потпуно нестао, него је само попримио другачије облике .

Појам глобализације јавља се у економским наукама и означава прелаз националног тржиста у светско као и националних ресурса у светске ресурсе при чему добро знамо колико Запад жели да дође у посед Сибирских ресурса. То је скуп процеса који превазилазе границе националних држава, радећи на њиховој денационализацији. Све нације на планети Земљи, у блиској будућности треба да буду под једном светском влашћу, у новом светском поретку и са једном светском религијом . Ти процеси  захватају-  1-политику / доводе се марионетске  владе/, 2-привреду / национални ресурси неће бити национални него светски/. 3-Историју, која је потпуно промењена, 4-културу / која постаје општа, светска /. 5-Породицу / уништена увођењем ЛГБТ при чему српска Православна црква срамотно ћути. 6-Језик који поприма међународни карактер /да се заборави свој/ 7- религију, која ће бити нова / без Христа/.

Глобализација је данас прерасла у идеологију и намеће се као решење за наводну срећу и богатство свих људи света.

Једна од првих жртава је православље, које глобализам дефинише као идеологију вапијуће лажи, иза које се крију слуге антихриста, које би хтеле да остваре своју замисао, усмерену против Бога. Идеологија глобализма темељи се на четири лажи.

Прва лаж је лаж о наступању неког новог доба на земљи. Према православном учењу истинско ново доба наступило је са доласком на свет Исуса Христа.

Друга лаж глобализма је лаж о томе да ће свет постати јединствена биолошка популација, односно да ће се све расе стопити у једну надрасу и отуда идеја о стварању једног светског центра=светске владе из које ће проистећи један владар света и један поглавар нове екуменистичке религије.

Трећа лаж је да је глобализам неопходан и неизбежан. |Тако млади идеолози глобализма преко медија застрашују људе, који због своје дневне борбе за егзистенцију не виде главне и скривене циљеве твораца новог светског поретка.  

Четврта лаж је тврдња да ће, у новом светском поретку све државе имати иста права и могућности, односно да ће наступити свеопшти процват и благостање.

Није ли све ово, драги пријатељи,утискивање жига звери свакоме од нас?

Противтежа томе је денацификација Украјине, уједињење са Белорусијом и Русијом, да би касније у тај блок држава могле ући и балканске државе и Грчка.

И у српској православној цркви, владика Николај Велимировић је заузимао исти став по питању сарадње православља и државног јединства .Патријарх московски и целе Русије  КИРИЛ сматра да је нацизам у Украјини формиран на глобалном нивоу како би се уништило Острво слободе, које представља Руска православна црква, која броји преко 150 милиона верника.

Збигњев Бжежински је рекао: уништили смо комунизам на реду је православље.Православље је у историјском смислу,правилно мишљење, једно је од главних и најстаријих праваца у хришћанству,које се развило после првог миленијума у Византији.По броју верника је на трећем месту.

Православље је исповедање праве апостолске вере а апостоли су гласоноше који су имали задатак да преносе Христово учење.Они су посланици Откровења.Према Јеванђељу  а јеванђеље значи објаву добре вести, апостоли су преносили реч Божју тако да су они у црквеном смислу претече новинара. Касније су то били књижевници и научници и најугледнији људи.После двадесет векова све се претворило у своју супротност.Уместо да гласоноше сведоче истину што је основно правило новинарства ова света, часна дужност временом се претворила у плаћенички занат,којим се не преноси истина већ наручена плаћена лаж.Стотине хиљада високорангираних назовимо новинара за 10 сребрњака као Јуда,пишу све што се тражи од њих.Новинарство се претворило у плаћени тероризам над слободом мишљења.Тероризам над истином,тј пласирање лажних информација и спречавање објављивања истинитих информација.

Србија је ову лекцију научила на сопственом примеру.Ми Срби смо били жртве а проглашени смо кривцима а они који су нам срушили земљу,убили децу,бацилли осиромашени уранијум су постали праведници и спаситељи и они нама суде.Данас врло сличан сценарио гледамо када је у питању Русија.

И опет гледамо исте наручене известаје ЦНН,ББЦ,ЦБС али и наш РТС,како у својим извештајима дају неколико података, како напредује руска војска и по неку изјаву председника Путина или министра Лаврова а онда детаљно описују како украјинска војска и руководство окривљују за све Русију и за оно што сами режирају и ураде као што је било на Маркалама и Рачку и детаљно пуштају сваку изјаву трагикомичара Зеленског, који изрецитује оно што му је запад написао.

Поражавајуће је и то што РТС поводом убиства Дарије ћерке Александра Дугина није послао дописника да детаљно установи ко су извршиоци али и ко су наручиоци убиства невине девојке.

Дакле,сви блажи и јачи облици фашизма,које сам овде напоменула или покушаји реафирмације фашизма,били су мање или више прикривени,медијски уобличени да нас убеде да је то будућност која нам се смеши  а да се уствари сакрије да је то покушај потпуне контроле људи.

Међутим дешавања у Украјини где су нацистички војници Азова почели да својим зверствима над руским народом нескривено показују своје право лице,отворило је очи свима.

Јасно је да унуци нациста који су у дрyгом светском рату јуришали на Москву и Стаљинград,данас пресвучени у НАТО униформе поново јуришају на Русију преко Украјине.

И поново као у прошлом рату Русија брани Европу и себе од нацизма.

Живела Русија

Живела Србија

Број прегледа:
hit counters free

Новости