31/1/2020 15:12
Online Counter

Посланица Демократске партије социјалиста у Скупштини Црне Горе и предсједница Општинског одбора те партије у Тивту, Јованка Лаличић, најавила је да ће сви чланови ДПС-а који учествују у литијама Митрополије црногорско-приморске против Закона о слободи вјероисповијести, бити избачени из чланства те партије.

Она је констатовала да су литије политички скупови "уперени против ове државе и њеног руководства".

Лаличић је казала да је сваком појединцу у Црној Гори препуштено да слободном вољом изабере хоће ли или не у нечему учествовати, те да ДПС не брани било којем својем члану да одлази у било коју цркву и да поштује своје вјерске обичаје.

"То је најинтимније и најсуптилније осјећање сваког човјека и нико нема право да улази у њихову интиму, као што морамо поштовати и ако је неко атеиста и слично. Али управо нашим члановима морамо указати да се та њихова најискренија осјећања ових дана  дубоко злоупотребљавају и да се морају  бранити од насртаја  и клетви  да ће бити избачени из цркве, из православља, ако не буду присутни на литијама, да те литије и процесије нијесу ништа друго него  политички скупови по понашањима, иконографијама, инцидентима, које су уперене  против ове државе, њеног руководствва. И нећемо никога  силити. Уколико се опредијеле да  је то њихов избор, искрено им се морамо захвалити. Таквима у нашим редовима више неће бити мјеста", казала је данас предсједница ОО ДПС Тиват у интервјуу за Радио Тиват.

Лидер ДПС и предсједник Цре Горе Мило Ђукановић је прије неколико дана, учествујући на састанку ОО ДПС Тиват, оцијенио да су литије усмјерене на "рушење Црне Горе" и позвао симпатизере и чланове те партије да "не учествују у том лудачком покрету".

Број прегледа:
hit counters free

Новости