22/7/2019 19:40
Online Counter

Осам одборника Демократа напустило је данашње засиједање СО Будва, а одборници ДФ-а и ДПС-а подржали су повлачење друге тачке са дневног реда – Предлог одлуке о утврђивању јавног интереса. Данашње засједање обиљежио је и прекид након што су одборници Демократа напустили сједницу, али и неусаглашени ставови представника владајуће коалиције по питању више тачака дневног реда.

Владајућу коалицију у овом граду чине Демократски фронт (ДФ), Демократска Црна Гора, Грађански покрет УРА, Социјалдемократска партија (СДП) и Црногорска.

Драган Kраповић је на самом почетку засиједања истакао да је намјера Демократа била да заштите парк, али да им је то онемогућено од стране ДФ-а и ДПС-а.

Одборник Црногорске Драган Иванчевић, подржао је Kраповића поводом изјаве за заштиту парка, тражећи да се у дневни ред на првом мјесту 27. сједнице СО Будва, прије свега, уврсти рад извршне власти локалне управе у првих шест мјесеци. Kраповић је коментаришући данашње засиједање између осталог рекао, да се поводом неусаглашавања око кључних тачака бјежи од одговорности.

“Ја сам већ неколико пута рекао да поводом неких тачака које су се нашле на данашњем дневном реду да у овом Дому нема већине, нема већине ни у актуелној коалицији, ни у скупштини, да се неке тешке одлуке коначно изгласају и крајње је вријеме да се неке ствари доведу у прихватљиво стање”, нагласио је Kраповић.

Током друге паузе одбрници Демократа и Црногорске саопштили су да неће присуствовати данашњем наставку засиједања локалног парламента, које није настављено због недостатка кворума.

На иницијативу осам одборника Демократа предсједник СО Будва Kрсто Радовић, уврстио је у дневни ред 27. сједнице СО Будва, Предлог Одлуке о утврђивању јавног интереса за изузимање земљишта површине 21 хиљада квадрата на Словенској плажи, које је у државном власништву, односно Хотелске групе “Будванска ривијера”.

Разлог за доношење ове Одлуке је, између осталог, како су Демократе нагласиле, да се усвајањем оваквог акта створи неопходан услов да се у смислу јавног интереса, што градске парковске и јавне зелене површине свакако јесу, у поступку експропријације земљишта изузму предметне локације са циљем претварања истих у јавне градске паркове и уређене зелене површине, које би имале све неопходне садржаје намијењене суграђанима и гостима.

Број прегледа:
hit counters free

Новости