17/7/2019 11:12
Online Counter

Да ли ће Демократска партија социјалиста (ДПС) укинути мјесто замјеника предсједника и вратити два потпредсједничка мјеста, као и да ли ће остати Политички савјет партије, знаће се у септембру када би требало да буду завршена нова партијска документа за предстојећи конгрес планиран за крај године, потврђено је “Вијестима”.

Политички директор ДПС-а Тарзан Милошевић рекао је “Вијестима” да “о томе до сада није било говора”.

На питање да ли ће бити мијењан Статут, посебно у правцу укидања замјеничког мјеста, он је рекао:

“Радна тијела припремају предлоге докумената - измјене и допуне статута и партијског програма како би они били прилагођени времену. Почетком септембра се може говорити о евентуалним измјенама, које морају проћи прво Предсједништво и Главни одбор”, казао је он.

Политички директор ДПС-а подсјећа да је измјена докумената уобичајена пракса пред конгрес, на коме се разматра и извјештај о раду.

Саговорници “Вијести” из те партије наводе да ће владајућа странка вјероватно брисати мјесто замјеника предсједника и вратити потпредсједничка. Овакву организацију ДПС је успоставио на претходном конгресу, када је уведен и Политички савјет партије који је требало да води Светозар Маровић. Након што је он ухапшен и осуђен због корупције, та позиција је остала маргинална у тијелу које има 33 члана.

Премијер Душко Марковић покрива мјесто замјеника председника ДПС-а.

Милошевић наводи да ће термин партијског конгреса бити познат до краја јула, након сједнице Главног одбора на којој ће бити утврђен. За сада је то оквирно крај новембра, односно почетак децембра ове године.

Предсједништво ДПС-а би данас, како је рекао Милошевић, требало да сагледа досадашње активности у припремама конгреса и да да сагласност за поједине предсједнике општинских одбора.

Број прегледа:

Новости