4/8/2022 9:37
Online Counter

Командант ракетног дивизиона у Доњецкој Народној Републици Олга Качура, позната под кодним именом „Корса“, трагично је погинула у Горловки, саопштио је градоначелник града Иван Приходко.

Качура је била гардијски пуковник, почасни грађанин Горловке, значајна фигура и симбол Народне милиције ДНР. Приступила је редовима заштитника Донбаса још 2014. године, саопштио је Приходко. Од тада је командовала дивизијом вишецевног ракетног бацача „Град“ у Горловки.

- Данас је црн дан за Горловку и ДНР. Трагично је погинула храбра и мудра жена, један од оснивача Народне милиције ДНР. Олга Сергејевна Качура, победоносна и непоколебљива Корса! - написао је градоначелник на Телеграму.

Приходко је у име свих становника Горловке и у своје име изразио саучешће породици Качуре.

- Ово је ненадокнадив губитак за све нас! - казао је званичник.

Према наводима лидера ДНР Дениса Пушилина, Олга Качура је радила у Министарству унутрашњих послова 16 година, прошла је пут од истражитеља до начелника штаба регионалне полицијске управе.

- Борбени пут легендарне Корсе почео је од Славјанска у априлу 2014. године. У мају 2022. награђена је Георгијевским крстом II степена. Њена јединица уништила је значајан број људства и технике противника, укључујући НАТО примерке наоружања - саопштио је Пушилин на Телеграму.

Број прегледа:
hit counters free

Новости