29/6/2020 0:03
Online Counter

Неџад Билаловић, ратни херој са Кошара и добровољац 125. моторизоване бригаде преминуо је прексиноћ у Краљеву.

На друштвеним мрежама се од њега опраштају и његови ратни другови и они који га никада нису знали, али цене жртву коју је поднео за српски народ.

Из речи његовог командира се најбоље види колика је људина био Неџад.

– Након стравичног удара касетним бомбама на Кошарама, знајући да следи пешадијски напад, питао сам Неџада који је први наишао да ли је спреман да ми штити одступницу док извлачим рањене, мртве. Сећам се колико је то био сигуран одговор: „Реците шта треба, господине потпоручниче, идем где кажете и знајте да док чујете да пуцам, они неће проћи“ – рекао је командант.

О Билаловићу је пре неколико година писао и РТС, када је са саборцима обишао ратне другове.

– Дружили смо се, проводили време заједно, ишли на обуку и враћали се са обуке и дошао је тај моменат када смо кренули заједно у прекоманду почетком марта 1999. године – рекао је тада Неџад.

Овај јунак ће бити сахрањен у понедељак у 13 часова на Новом гробљу у Краљеву.

Чувена 125. моторизована бригада је била потчињена Приштинском корпусу на чијем челу је до 25. децембра 1998. године био генерал-потпуковник Небојша Павковић, кога је на том месту заменио генерал Владимир Лазаревић.

Јединица се борила у најтежим борбама током рата на Косову, и у децембру 1998. године јединица је имала у свом саставу 2.500 људи.

Број прегледа:
hit counters free

Новости