24/2/2020 17:51
Online Counter

Делегације СДС-а и ПДП-а одржале су састанак у Бањалуци - са којег је поручено да се желе ослободити од ненародног режима, како би Република Српска била слободна и једнака за све.

"У вријеме свеопштег сивила, растурања сцене у РС, које ради владајући режим, спремни смо да одолимо свим силама. Лидерство СДС-а и ПДП-а су спремни да се изборе са свим тим изазовима када су у питању избори и побједнички ход који ћемо учинити", казао је ПДП-ов лидер Бранислав Бореновић.

Предсједници ових странака најавили су да је ово само први у низу састанака ове врсте, те су позвали и друге партије, које имају сличну визију, да их подрже.

Мирко Шаровић је говорио о изборима у Бањалуци и Бијељини, казавши да опозиција у Бањалуци треба да има само једног кандидата, док у Бијељини - кандидат мора бити СДС-ов и ничији више.

"У Бањалуци опозиција треба да има само једног кандидата, не два, не три. То је порука за СДС и ПДП и све друге који желе да сруше постојећу власт. Ми ћемо подржати кандидата који има највише шанси за побједити", рекао је Шаровић.

На питање новинара - да ли ће то бити Драшко Станивуковић - Шаровић је одговорио:

"Онај ко највише може да достигне и да има најбољи рејтинг за тако нешто."

Што се Бијељине тиче - СДС мора имати свог кандидата.

"СДС мора да има свог кандидата, СДС-ов кандидат не може бити и њихов и наш, мора бити само СДС-ов. То је јасно. Не можемо градити сарадњу на лошем", изјавио је и додао:

"Нема компромиса са СНСД-ом у Бијељини, само 100 посто кандидат СДС-а."

Бореновић је потом рекао да СДС и ПДП требају да иду са заједничким кандидатима у што више локалних заједница је то могуће.

"Важно је да знамо ко је и ногама и главом, не само у СДС-у него и ПДП-у на овој страни РС која је слободна, слободномислећа, зато је битно да смо почели да радимо одговорно и стојимо иза људи које предлажемо. Да РС буде боље мјесто за живот, а локалне заједнице мјеста гдје вриједи живјети", рекао је Бореновић у Бањалуци.

Број прегледа:
hit counters free

Новости